Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Međunarodni festival umetničke muzike „Nomus” u Novom Sadu počinje u četvrtak

2022.10.17
16:13
2022.10.17
17:48
Forrás
Pannon RTV
Pored učesnika iz Srbije, na ovoj manifestaciji će nastupiti izvođači iz još osam zemalja.

Manifestacija se održava od 20. do 27. oktobra u novosadskoj Sinagogi i Srpskom narodnom pozorištu. Milan Radulović, glavni organizator festivala, kaže da je organizacija festivala bila puna izazova.

Milan Radulović, glavni organizator: „Mislim da smo u tome uspeli i da smo na koncertni podijum u Novom Sadu vratili neka imena koja već godinama žive i deluju u inostranstvu . To je neka ideja koja se već godinama provlači kroz sve sadržaje festivala „Nomus”. Da kažemo da ćemo imati jednog aktuelnog koncert majstora Londonskog simfonijskog orkestra, Romana Simovića, da ćemo na svečanom otvaranju imati njegovog prethodnika, koji ga je doveo na to mesto, Gordana Nikolića. Antonio Meneses je jedno stvarno izuzetno ime na koncertnim podijumima.”

festival
Novi Sad

Slične vesti

Najnovije

15:33, Frissítve: 17:20

Bez cigarete – bar jedan dan

U Srbiji se od duvanskih proizvoda najviše koristi cigareta i svaki treći građanin svakodnevno puši. Zabrinjava da gotovo 16 odsto pušača dnevno popuši 20 i više cigareta. Svakog dana u našoj zemlji umre 44 lica od bolesti povezanih sa pušenjem.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.