Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Medved na Paliću se teško budi iz zimskog sna

2021.03.10
15:05
2021.03.10
17:00
Forrás
Pannon RTV
Medved, lav, serval, antilopa - dolaskom prolećnog vremena u Zoološkom vrtu na Paliću pojavljuje se sve više životinja.

U Zoološkom vrtu Palić posetioce čekaju brojne vrste ptica, majmuna, sisara, ali i egzotične životinje.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Većina životinja se u sredu pre podne sunčala. Maleni kenguri su skakutali, dok su se foke već odlično navikle na svoje novo mesto, kupajući se u svom bazenu.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Poseta zoološkom vrtu je odličan način za opuštanje, i to ne samo vikendom.

Gordana Đenović, Palić: „Dolazimo ovde prilično često, barem jednom mesečno, ali ima i kada više puta. Tu sam sa svojom majkom i malim nećakom. Došli smo da malo razgledamo. Najviše volimo foku. Sada trenutno gledaju majmune, tamo na ostrvu. Dakle volimo da dođemo ovde i dolazimo često."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Kako se približava proleće i toplije vreme, posetioci će moći da vide sve više životinja, jer ih zaposleni u zoološkom vrtu polako puštaju napolje. Zanimljivo je da promena vremena utiče na prehrambene navike životinja. Mesojedi tokom zime dobijaju hranu svakog dana, a po toplom vremenu, naročito leti, pet puta nedeljno - kaže dr Tibor Janoši, lekar u zoološkom vrtu.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Dr Tibor Janoši, veterinar, Zoološki vrt Palić: „Naše životinje koje su biljojedi, one dobijaju dva puta. I pre podne, i popodne. Obično to radimo tako da krmne smeše, ili hraniva, koncentrati itd., to odvojeno nose životinjama, a potom se popodne daje seno, koje one potom ceo dan, celu noć, sledeće pre podne, kada mogu jedu. Majmuni takođe dobijaju dva puta dnevno."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Ukrasne ptice, poput onih iz porodice kokošaka i fazana, hrane se jednom dnevno -  dodao je veterinar.

Zoološki vrt na Paliću otvoren je radnim danima od 9 do 17 časova. Odrasli karte mogu kupiti za 300, a penzioneri za 200 dinara.

medved
Palić
Zoološki vrt

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!