Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Meštani strahuju da mir na Makovoj sedmici neće dugo trajati

2022.07.04
17:25
2022.07.05
17:23
Forrás
Pannon RTV
Nakon subotnjeg obračuna među migrantima zvanično je jedna osoba preminula, ali nezvanično se govori o više žrtava sukoba.

Neće dugo trajati mir u šumi na Makovoj sedmici – kažu meštani iz ovog naselja. Smatraju da je policija uzalud odvezla migrante nakon subotnje pucnjave, nove grupe ilegalnih migranata ponovo se pojavljuju u ovom naselju. Migranti su uporni, neprestano pokušavaju da pređu srpsko-mađarsku granicu.

Pannon RTV

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici funkcioniše i preko svojih kapaciteta. Nakon pucnjave u šumi na Makovoj sedmici, mnogi ilegalni migranti strahuju za svoj život. Umesto u šumi, sada su se povukli ovamo, ali samo preko dana. Noću neprekidno pokušavaju da pobegnu preko srpsko-mađarske granice. U putovanju im pomažu taksisti. „Ja sam Avganistanac. Moji prijatelji su Indijci, Pakistanci i Avganistanci. Svi idemo u Evropu, u Francusku, Nemačku ili Austriju. Svi idemo tamo."

Pannon RTV

Stevan Katančić koji živi u neposrednoj blizini šume na Makovoj sedmici kaže da je u proteklom periodu porastao broj migranata koji se skrivaju među drvećem u šumi. Pucnjava je trajala nekoliko sati – priča naš sagovornik. „Policajci su bili korektni. Lepo su nas zaustavili, da ne idemo tamo napolje ka šumi. Sve su zaustavljali, da ne idu na tu stranu dok ne završe posao."

Pannon RTV

Ne može se znati do kada će trajati mir u okolini šume na Makovoj sedmici. Meštani smatraju, verovatno ne dugo. Momir Dragaš kaže: „Razgovarao sam sa policajcima. Kažu da će ih odneti, ali posle pola sata, ili posle sat vremena, opet su ovde. I taksisti su u ovome, i zarađuju dobar novac. Ne kažem da ne treba da zarađuju, ali nije trebalo ovako."

Pannon RTV

Najteže povređenu žrtvu subotnjeg obračuna, devojčicu od 16 godina, iz Subotice su preneli za Novi Sad, u besvesnom je stanju i mašine je održavaju u životu.

Makova Sedmica
migranti
Subotica

Slične vesti

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.