Ugrás a tartalomra

Migranti i dalje pokušavaju ilegalan prelaz granice

2021.09.09
11:42
Forrás
MTI
Mađarske vlasti su tokom predhodne noći i u zoru, u blizini srpsko-mađarske granice, uhapsile 53 migranta.

Tokom noći i u zoru kod mesta Homorud uhapšeno je osamnaest migranata, a dvadeset osam kod Segedina. Uhapšeni migranti su se izjasnili kao državljani Avganistana i Sirije. Kod mesta Apoštag je uhapšen i krijumčar ljudima, koji je prevozio sedam migranata, navodi mađarska policija. Migranti su sprovedeni nazad do privremene bezbednosne granice, a protiv krijumčara ljudima je pokrenut krivični postupak.

Osamnaest migranata uhapšenih kod mesta Homorud izjasnilo se da su državljani Somalije, Sirije i Iraka, ali to nisu mogli da dokažu. Kod mesta Apoštag je u četvrtak u zoru izvršena kontrola jednog automobila sa srpskim tablicama, a u vozilu je pored španskog vozača bilo sedam migranata, koji su se izjasnili kao sirijski državljani, ali ni oni nisu imali nikakve papire.

Mađarska
migranti
granica

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.