Ugrás a tartalomra

Migranti i u Kikindi

2017.06.22
16:26
Pre tri meseca u blizini Kikinde otvoren je prihvatni centar za migrante u kojem može da bude smešteno oko 300 osoba
Pre tri meseca u blizini Kikinde otvoren je prihvatni centar za migrante u kojem može da bude smešteno oko 300 osoba. Trenutno, u centru se nalazi 242 migranta, Crveni krst im svakodnevno obezbeđuje tri obroka, a za njihov smeštaj podignuti su i šatori pored samog objekta. Osim toga, za decu su prilagođene posebne aktivnosti, pošto se ovde nalaze uglavnom porodice koje su upućene iz drugih migrantskih centara. nagykikindai_menekulttabbor2 Većina ovde smeštenih migranata su iz Aaganistana, mnogi su krenuli na put još pre godinu dana I većini je krajnji cilj Nemačka. Jedna žena iz Avganistana za Panon RTV rekla je da su ovde premešteni iz Šida, svi su registrovani, i čekaju da legalno pređu u Mađarsku. Krijumčari ljudi, naročito na granici sa Rumunijom tražili su im od 1.500 do 1.600 evra po migrantu, a za većinu je to nedostižan novac. nagykikindai_menekulttabbor5 U prihvatni centar koji je otvoren desetak kilometara izvan Kikinde stalno pristižu nove migrantske ture, na mesto onih koji su došli na red i prešli u Mađarsku. Ovamo ih upućuju iz drugih centara. nagykikindai_menekulttabbor3
Kikinda
prihvatni centar
migranti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.