Ugrás a tartalomra
Police.hu

Migranti pokušavaju da pređu granicu i ispod zemlje

2019-11-29
13:54
Forrás
Pannon RTV
Zatvoreni su tuneli koji su vodili ispod granice. Prolaze na srpsko-mađarskoj granici policija je otkrila ubrzo nakon što su isti završeni.

Mađarski policajci su otkrili i zatvorili tunele koji prolaze ispod srpsko-mađarske granice - saopštila je danas pr služba Mađarske policije za MTI. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Budimpešti, Gergelj Guljaš, šef kabineta mađarskog premijera je istakao da se jedan tunel dug 34 metra nalazio kod Ašothaloma u županiji Čongrad, sa razlikom u nivoima od šest metara, dok je drugi tunel od 21,7 metara bio u županiji Bač-Kiškun, u okolini mesta Čikerija. Prema policijskom izveštaju, prolazi na južnom delu granice su otkriveni ubrzo nakon što su isti završeni. Oba tunela, iskopana ručno, bez unutrašnje potpore, bila su opasna po život. Kod tunela kod Ašothaloma, policija je uhapsila 44 ilegalna migranta, dok kod Čikerije niko nije prošao kroz tunel, navodi se u saopštenju. Policija je obezbedila zatrpavanje tunela.

tunel
granica
migranti
policajci
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.