Ugrás a tartalomra
Police.hu

Migranti pokušavaju da pređu granicu i ispod zemlje

2019-11-29
13:54
Forrás
Pannon RTV
Zatvoreni su tuneli koji su vodili ispod granice. Prolaze na srpsko-mađarskoj granici policija je otkrila ubrzo nakon što su isti završeni.

Mađarski policajci su otkrili i zatvorili tunele koji prolaze ispod srpsko-mađarske granice - saopštila je danas pr služba Mađarske policije za MTI. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Budimpešti, Gergelj Guljaš, šef kabineta mađarskog premijera je istakao da se jedan tunel dug 34 metra nalazio kod Ašothaloma u županiji Čongrad, sa razlikom u nivoima od šest metara, dok je drugi tunel od 21,7 metara bio u županiji Bač-Kiškun, u okolini mesta Čikerija. Prema policijskom izveštaju, prolazi na južnom delu granice su otkriveni ubrzo nakon što su isti završeni. Oba tunela, iskopana ručno, bez unutrašnje potpore, bila su opasna po život. Kod tunela kod Ašothaloma, policija je uhapsila 44 ilegalna migranta, dok kod Čikerije niko nije prošao kroz tunel, navodi se u saopštenju. Policija je obezbedila zatrpavanje tunela.

tunel
granica
migranti
policajci
Mađarska

Najnovije

17:51

„Pupljenje" u Bečeju

Sinoć je u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor" u Bečeju održan svečani program pod nazivom „Pupljenje", povodom Dana mađarske kulture. U okviru predstave publika je mogla da dobije uvid u poeziju i ljubavni život Lerinca Saboa.
16:54, Frissítve: 17:05

Pešačenje u prirodi, razgledanje okoline Horgoša

Pešačka tura, u okviru koje su zainteresovani mogli pogledaju znamenitosti u okolini Horgoša, počela je sa oko 70 učesnika. Zainteresovani su stigli iz nekoliko vojvođanskih mesta. Obilazak je organizovalo Društvo ljubitelja prirode iz Kanjiže.
16:06, Frissítve: 17:26

Vakcinacija na Novosadskom sajmu

Masovna imunizacija sprovodi se u Hali 1 Novosadskog sajma od srede. Prvog dana je vakcinisano 1300 osoba, a u petak već 2200 građana. U grad je u utorak stiglo 5500 doza kineske vakcine Sinofarm, a narednih dana isto toliko.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.