Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Migranti provalili u podrum Doma kulture u Majdanu

2020-01-25
20:50
Forrás
Pannon RTV
Migranti su noćas provalili u podrum zgrade Doma kulture u Majdanu.

Meštani su jutros primetili provalu i obavestili policiju, koja je isterala migrante iz zgrade. Međutim, ovaj slučaj nije jedini, iz dana u dan se ilegalni migranti uvlače u nenaseljene kuće u dva severo-banatska naselja.

Stanovnici Majdana i Rabea svakodnevno se susreću sa manjim ili većim grupama  migranata. Na putu prema tromeđi sreli smo više grupa kako pešače prema granici. Ilegalni migranti sve češće se skrivaju od zime u prazne, nenaseljene kuće i po mogućnosti gde ima struje.

Edvin Makra: “Migranti iz dana u dan sve više utiču na selo. Da kažem, postaju nezavisni, ne obraćaju pažnju na ljude koji žive ovde, provaljuju u kuće koje imaju struju, da se ugreju i nije ih briga da li tamo neko stanuje ili ne. S obzirom na zimske uslove, daju sve od sebe da se ugreju.”

Noćas je grupa migranata provalila u podrum Doma kulture u Majdanu. Lokalno rukovodstvo može samo toliko da učini, da pozove ljude da posvete više pažnje jedni na druge i na svoju okolini, a provaljene zgrade da pokušaju obezbediti i zatvoriti.

Peter Makra, predsednik MZ Majdan-Rabe: “Sišli su u podrum, nisu napravili veliku štetu, samo su vrata polomili. Na svu sreću, što nisu provalili kroz druga vrata, jer bi onda ušli u dom kulture. Mogli su tamo da unište klupe. Mislim da idu u privatne kuće, da bi nešto položili i ugrejali se.”

Većina stanovnika Majdana i Rabea je starija od 65 godina. Zbog sve veće migrantske krize predsednik mesne zajednice i lokalni seoski poverenik svakodnevno obilaze starije osobe.

Majdan
Rabe
migranti

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.