Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Mihalj Varga: Bilo je vreme oceniti zemlju

2019-02-16
15:14
2019-02-16
15:23
Forrás
MTI
Bilo je vreme da se uzmu u obzir dugogodišnje tendencije i rezultati mađarske privrede, da se prihvati vrednosna procena tržišta – rekao je Mihalj Varga ministar finansija Mađarske.

Mihalj Varga je reagovao na poboljšanje rejtinga dugoročnog i kratkoročnog mađarskog duga za jedan stepen od strane “Standard & Poor's”. Agencija za ocenu kreditnog rejtinga priznaje da je ekonomski rast Mađarske dugoročan i da je vanjska ranjivost zemlje smanjena - zaključio je.

Potpredsednik Centralne banke Mađarske (MNB) Marton Nađ takođe je reagovao na izveštaj agencije za ocenu kreditnog rejtinga. On je izjavio da će pomoći monetarnoj politici MNB nakon što je “Standard & Poor's” kvalifikovao Mađarsku. Prema rečima Martona Nađa, kvalifikacija omogućava MNB-u da se fokusira na inflaciju i da na održivi način postigne svoj cilj od tri posto indeksa potrošačkih cena. “Sve u svemu, odluka S & P nam može pomoći da vodimo efikasniju monetarnu politiku”.

privreda
Mađarska
Standard & Poor's
ministar finansija
Mihalj Varga

Najnovije

18:09

Republička podrška Zrenjaninu

Država Srbija će iz repubičkog budžeta prebaciti više od 832 miliona dinara Autonomnoj pokrajini Vojvodini, za posredne ili neposredne projekte koji će se realizovati na tertoriji grada Zrenjanina.

Najčitanije