Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Ministar Nedimović: poljoprivrednici će biti zadovoljni otkupnim cenama

2021.05.28
15:58
2021.05.28
17:42
Forrás
Pannon RTV
Najvažniji zadatak Ministarstva poljoprivrede je da zadrži ljude na selu, posebno mlade. Poljoprivrednici će ove godine biti zadovoljni otkupnim cenama, rekao je Branislav Nedimović tokom posete Mihajlovu.

Erne Tot obrađuje oko dvesta hektara. Uglavnom uzgaja žitarice, ali se bavi i povrtarstvom i drži stoku. Poljoprivredne subvencije su važne za održavanje naše privrede: „Uzgajamo i pšenicu, kukuruz, suncokret, povrće i držimo stoku. Budući da imam dva sina, prijavili smo se na konkurs za poljoprivrednike mlađe od 40 godina, pa smo na taj način kupili ovaj ulagač za đubrenje."

Pannon RTV/Lukács Attila

Tokom posete, ministar poljoprivrede je razgovarao sa poljoprivrednicima iz Mihajlova o problemima koji ih pogađaju, od otkupne cene useva i subvencija, preko imovinskih pitanja do stanja mreže kanala za navodnjavanje.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede: „Uzgajivači žitarica će ove godine dobro proći. Cene su dobre, sve pokazuje da ćemo imati dobru žetvu. Kad ljudi dođu na selo, vide kakvo je stvarno stanje. Što se tiče Mihajlova, 2020. godine je dodeljena pomoć od gotovo sto hiljada evra od države, što je vrlo poštena suma obzirom da selo ima samo 700 stanovnika."

Pannon RTV/Lukács Attila

Ovogodišnji budžet Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu za konkurse iznosio je oko 100 miliona dinara, rečeno je tokom posete.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu: "Razgovarali smo o odvodnjavanju i o tome da mreža za navodnjavanje bude u dobrom stanju u slučaju promenljivih vremenskih prilika."

Pannon RTV/Lukács Attila

Lokalna samouprava u Zrenjaninu je u poslednje dve godine osigurala više od sto miliona dinara subvencija za poljoprivredu.

Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, Zrenjanin: „U Mihajlovu ima više od 140 proizvođača, što pokazuje koliko je važno podržati ovaj sektor, pa tako i u ovom selu, jer mnoge porodice od toga žive. Na području Zrenjanina živi više od 6000 poljoprivrednika."

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i JVP „Vode Vojvodine" će sledeće nedelje posetiti atar sela Mihajlova kako bi procenili mogućnost obnove mreže kanala. 

Branislav Nedimović
Mihajlovo
poljoprivrednici
otkupna cena

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.