Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ministar Sijarto razgovarao i sa rukovodstvom SVM-a

2022.07.04
16:42
2022.07.05
17:09
Forrás
Pannon RTV
Bilo je reči i o raspisivanju narednih konkursa.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Peter Sijarto sreo se i sa rukovodstvom Saveza vojvođanskih Mađara. Mađarskog ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine ugostila su tri potpredsednika SVM-a, predsednik Upravnog odbora, predsednik Saveta, kao i Tibor Kaizinger, prvi konzul. Dr Balint Pastor je rekao da su mađarskog ministra spoljnih poslova informisali o razvoju unutrašnjopolitičke situacije u Srbiji, odnosno o procesu formiranja parlamenta i vlade.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

„Osim toga, razgovarali smo o konkursima, mogućnostima, ulaganjima koja će u narednom periodu biti važna za vojvođanske Mađare. Jasno je da su za mađarsku vladu važni Mađari u Vojvodini, a mi bi želeli da se to i dalje realizuje kroz konkretne konkurse i projekte, upravo onako kao što je to bilo i prethodnih godina" rekao je dr Balint Pastor, potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

SVM
Peter Sijarto

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.