Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ministarstvo podržalo projekte manjinskih medija

2018-09-13
18:48
2018-09-13
18:53
Forrás
Pannon RTV
Po drugi put je Ministarstvo državne uprave podržalo rad manjinskih medija u ukupnom iznosu od 22 miliona dinara.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će sa gotovo 22 miliona dinara da podrži informisanje na maternjem jeziku za manjine, a danas su u Beogradu potpisani ugovori.

Nakon 15 godina je prošle godine Vlada Srbije opet otvorila fond iz kojeg se finansiraju projekti koje predlože manjinski nacionalni saveti. Ove godine su između ostalih podršku dobili i „Mađar So" i „Het Nap". Direktorka „Het Nap-a" Edit Laslo kaže da se radi o jednom zasebnom izdanju pod nazivom „Vojvodino, volim te" u kojem će biti prikazane razne nacionalnosti Vojvodine, uz prateće fotografije i tekstove, za čiju je realizaciju potrebno oko 300 hiljada dinara.

Ministarstvo je podržalo 74 projekata, a Pannon RTV je podržan sa 120.000 dinara. Pomoćnica direktora Pannon RTV zadužena za finansije i pravna pitanja Anita Križan kaže da su konkurisali za razvoj internet sadržaja što znači objavu mađarskih vesti na srpskom jeziku s obzirom da je primećeno kako sve više srpskih medija koristi vesti Pannon RTV, te da postoji potreba da se vesti Pannon RTV koje se tiču mađarstva objave i na srpskom jeziku.

Ovo je druga godina kako ministarstvo podržava razvoj manjinskih medija, na predlog nacionalnih saveta. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da se radi o mišljenju predstavnika manjinskih saveta te da su država Srbija i ministarstvo prihvatili njihove predloge. Ministar je izrazio uverenje da se podrškom medija doprinosi negovanju nacionalne baštine i vrednostima kojima manjine obogaćuju društvo Srbije. Ministar Branko Ružić je naglasio i značaj učestvovanja na izborima za nacionalne savete, te je pozvao članove manjinskih zajednica da učestvuju na izborima 4. novembra.

manjina
Branko Ružić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.