Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo konkurs za obuku 1400 policajaca

2021.03.31
13:12
2021.03.31
18:33
Forrás
Panon RTV
Mladi ljudi, koji svoju budućnost zamišljaju u uniformi, mogu se prijaviti za ovo obrazovanje do 8. aprila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije otvara radna mesta za policajce, odnosno saobraćajne policajce, kao i policajce za rad u zajednici i granične policajce, i to iz redova onih mladih ljudi, koji uspešno završe obuku. Nikola Broćilović želi da bude inspektor.

„Moj deda i moj otac su bili policajci. Želim da sledim njihove korake i da budem uspešan kao oni. Želim da budem uspešan inspektor u odeljenju za narkotike."

U Subotici bi u bliskoj budućnosti trebala da budu angažovana 42 polaznika. Policijski pripravnici moraju da ispunjavaju različite uslove.

Panon RTV

Laura Morel, policijski službenik: „Podnosioci zahteva moraju biti državljani Srbije. Starosna granica je od 18 do 24 godine i moraju da imaju završenu četvorogodišnju srednju školu. Pored toga moraju da poseduju vozačku dozvolu B kategorije i moraju da ispunjavaju druge bezbednosne uslove. Važno je da imaju prijavljeno mesto prebivališta na teritoriji organizacione celine, gde konkurišu, u ovom slučaju na području Subotice, Malog Iđoša ili Bačke Topole. Važno je napomenuti da u ovom slučaju dvojno državljanstvo nije prepreka. Takođe je veoma važno da se mogu prijaviti i oni učenici koji trenutno završavaju četvrti razred srednje škole."

Na obuku se mogu prijaviti i studenti koji imaju završene studije na Kriminalističko-policijskom univerzitetu, i u tom slučaju je gornja starosna granica 27 godina. Više informacija o načinu prijave zainteresovani mogu pročitati na internet stranici copo.edu.rs.

ministarstvo unutrašnjih poslova
policija
konkurs

Slične vesti

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.