Ugrás a tartalomra

Mis Mađarske rodom iz Srbije

2017-06-19
17:00
Gabriela Kiš rođena u Senti je izabrana za Mis Mađarske za 2017
Gabriela Kiš rođena u Senti je izabrana za Mis Mađarske za 2017. godinu pobedivši na manifestaciji održanoj u zamku Godolo. Osim krune, osvojila je i putovanje u Maroko, milion forinti (oko tri hiljade evra) i automobil. Gabriela Kiš, Mis Mađarske, koja potiče iz Srbije, radi u Segedinu kao medicinska sestra, a nakon preuzimanja laskavog naslova je izjavila da kao mis želi da širi poruku o nacionalnom zajedništvu Mađara. Ona će naredne godine predstavljati Mađarsku na takmičenju za mis sveta. Zadatak predstavnice Mađarske će biti da promoviše turističke i prirodne lepote Mađarske, gastronomiju, nasleđe, istoriju, kao i nacionalne specifičnosti.

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Marihuana

Reske: Otkrivena droga u autobusu iz Srbije

Na graničnom prelazu Reske mađarski carinici otkrili su 10 kilograma marihuane u autobusu sa srpskim registracionim tablicama, koji je saobraćao prema Nemačkoj – saopštila je Mađarska Uprava.

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.