Ugrás a tartalomra

Mjuzikl o Nikoli Tesli

2019-12-15
18:58
Forrás
MTI
Premijera krajem februara sledeće godine u Budimpešti.

Premijera mjuzikla o životu svetski poznatog naučnika i izumitelja “Nikola Tesla – Beskonačna energija” održaće se 28. februara 2020. godine u Koloseumu RaM u Budimpešti. Muzički komad u dva čina pomaže da se misterije života genija, koje su skrivene iza dobro poznatog imena, otkriju i upoznaju sa novog gledišta. Kreatori mjuzikla stvaraju jedinstven vizuelni izgled koristeći najnovije tehničke elemente koje su danas dostupne.

Glavnu ulogu u predstavi tumače Silvester Sabo i Adam Pešak a ostale glavne uloge Kata Janza, Viktoria Bekefi, Mate Sabo, Đerš Somor, Adam Luks i Aron Kovač.

Nikola Tesla je bio jedan od najvećih genija svih vremena. Uglavnom, zahvaljujući njegovim otkrićima i patentima elektronski uređaji su postali neizostavan deo naše svakodnevnice.

Više zemalja sa pravom smatra naučnika svojim. Profesionalna karijera Nikole Tesle srpskog porekla, rođenog na hrvatskom području, krenula je iz Telefonije Puškaš u Budimpešti. Dečački san je ostvario u Americi, dizajnirajući elektranu na Nijagarinim vodopadima.

Tesla ima snažnu povezanost sa Mađarskom, što je dobra osnova za temu nove superprodukcije TBG Production-a.

Pesme mjuzikla napisao je Aron Šebešćen, za tekst i dramaturgiju odgovoran je Peter Miler Siami. Scenarij je napisao Zoltan Egreši, koreografiju pripremila Aniko Sabo, kostime  Mark Kiš, a za vizuelne efekte je zadužen tim Forward Production. Režiser mjuzikla je Denise Rado a idejni tvorac Tibor Vona.

Nikola Tesla
mjuzikl
Budimpešta

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.