Ugrás a tartalomra

MKC "Nepker" organizovao istorijsku radionicu za decu

2021.12.04
18:46
Forrás
Pannon RTV
Mađarski kulturni centar "Nepker" u Subotici je organizovao niz programa za decu pod nazivom "Kovčeg sa avanturama, igraonica za evociranje istorije".

Tema radionice koja je održana u subotu prepodne je bio stari Egipat. Uz pomoć kratkog filma osvrnuli su se na istoriju drevnog carstva, a potom su od papira izradili egipatske ukrase za glavu i modele piramida. Na zabavan način su učili o mumijama i piramidama, a upoznali su i hijeroglife.

Ana Hegediš, nastavnica istorije: „Cilj ovih radionica je da se pokuša predstaviti istorija na zanimljiv način. To nije uvek moguće izvesti u okviru redovnih školskih časova. Tamo se predaje prema utvrđenom nastavnom gradivu, moramo se držati toga i ima dosta stvari koje bismo mogli predstaviti na veoma zabavan način, mogli bismo odigrati. To je neizvodljivo tokom redovnih školskih časova, zato nam je cilj da na ovim radionicama istoriji pristupimo na zabavan način i tako zavolimo istoriju."

Nepker
Subotica

Najnovije

17:27, Frissítve: 18:04

Pripremni kamp za fakultet u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počeo dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite na fakultetima, i to u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta. Na kursu učestvuje oko 50 đaka, koji nakon srednje škole žele da nastave svoje školovanje na fakultetu.

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

U Kanjiži – 1.200 plesača na sceni

Plesno takmičenje 31. Euro Show Dance festival održan je u Kanjiži. Za nadmetanje su mogli da se prijave svi stilovi moderne igre, nezavisno od uzrasta.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.