Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

MKC "Nepker" organizovao istorijsku radionicu za decu

2021.12.04
18:46
Forrás
Pannon RTV
Mađarski kulturni centar "Nepker" u Subotici je organizovao niz programa za decu pod nazivom "Kovčeg sa avanturama, igraonica za evociranje istorije".

Tema radionice koja je održana u subotu prepodne je bio stari Egipat. Uz pomoć kratkog filma osvrnuli su se na istoriju drevnog carstva, a potom su od papira izradili egipatske ukrase za glavu i modele piramida. Na zabavan način su učili o mumijama i piramidama, a upoznali su i hijeroglife.

Ana Hegediš, nastavnica istorije: „Cilj ovih radionica je da se pokuša predstaviti istorija na zanimljiv način. To nije uvek moguće izvesti u okviru redovnih školskih časova. Tamo se predaje prema utvrđenom nastavnom gradivu, moramo se držati toga i ima dosta stvari koje bismo mogli predstaviti na veoma zabavan način, mogli bismo odigrati. To je neizvodljivo tokom redovnih školskih časova, zato nam je cilj da na ovim radionicama istoriji pristupimo na zabavan način i tako zavolimo istoriju."

Nepker
Subotica

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.