Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mlada likovna umetnica Lea Embeli dobitnica "Vučković nagrade"

2020.02.05
21:39
2021.03.28
09:24
Forrás
Pannon RTV
Nagradu je osnovao slikar Vuk Vučković, prošlogodišnji dobitnik Novembarske nagrade Grada Pančeva u saradnji sa studijom "Wolf Art".

U Narodnom muzeju Pančevo izloženi su radovi pet mladih talenata. Na konkurs za "Vučković nagradu" mogli su da se prijave mladi likovni umetnici između 18 i 28 godina, rođeni u Pančevu i oni žive i aktivno rade na tertoriji grada. Konkursilo je ukupno njih sedamnaest. U izložbenoj sali muzeja nalaze se radovi Aleksandra Veljkovića, Dunje Glavinić, Jasmine Baltić, Lee Embeli i Uroša Predića. Prva dobitnica "Vučković nagrade" je Lea Embeli, koja je rođena 1994. godine u Pančevu. Diplomirala je 2018. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Već poseduje više značajnih nagrada, ali je ova poslednja, kaže iznenadila.

"Ovo su moji najnoviji radovi na kojima sam radila i mislim da se nekako razlikuju od onih koje sam radila ranije, jer sam pronašla svoj sopstveni glas i izraz."

Pannon RTV

Slikar Vuk Vučković, prošlogodišnji dobitnik Novembarske nagrade Grada Pančeva, odlučio je da novac od nagrade iskoristi za podršku mladih likovnih umetnika. Tako je osnovao "Vučković nagradu". „Ova ideja je sazrevala u meni dugo vremena, i nakon što sam nagrađe sa ovom nagradom, odlučio sam da bi to mogla biti inicijativa koja će pomoći da nagrada i fond opstanu. Dakle to je bila ideja, zato što iz vlastite karijere znam koliko podrške sam dobio preko svake nagrade. "

Izložba mladih likovnih umetnika biće otvorena do 22. februara u Narodnom muzeju Pančevo.

umetnici
Pančevo
Vuk Vučković

Najnovije

14:04

Pojeftinilo veštačko đubrivo

Veštačko đubrivo, koje je nezamenljivo za useve, tokom jeseni je koštalo 110 dinara, sada se može kupiti i za 90 dinara. Poljoprivrednici su zadovoljni zbog pada cene, ali kažu da je i pored pojeftinjenja, ta cena i dalje visoka.
11:07, Frissítve: 11:15

Borba Anite Pager da ponovo prohoda

Anita Pager, 26-godišnja devojka iz Mužlje, usled nesreće je pre pet godina ostala nepokretna. U pomoć joj je pritekla Fondacija “Budi Human” kampanjom prikupljanja sredstava za njenu operaciju na Tajlandu. Do maja treba prikupiti 16 miliona dinara.
11:46

Poskupeli dizel i benzin

Litar evrodizela će od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama koštati maksimalno 200, a benzina evropremijum BMB 95 najviše 170 dinara, saznaje RTS.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.

Penzioneri, pažnja!

PIO fond: Najniža penzija u Srbiji 20.631 dinara, a najviša više od 190.000