Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Mladi ljudi treba da vide priliku u sportu

2021.12.20
18:56
2021.12.20
20:30
Forrás
Pannon RTV
Rukometni klubovi šest vojvođanskih mesta, koji se bave i radom sa mlađim kategorijama, dobilo je podršku iz matične zemlje, pa će tako između ostalih biti modernizovani treninzi ekipa iz Sente, Novog Kneževca, Mužlje i Kanjiže.

Paketi su uručeni u Adi.

Fondacija „Odrastamo zajedno!", Rukometnog saveza Mađarske, već nekoliko godina uspešno sarađuje sa lokalnim rukometnim klubovima u Vojvodini, koji se bave i radom sa mlađim kategorijama. Njihov cilj je da podržavajući ovdašnjih klubova, mladima pruže mogućnost da mladi vide priliku u sportu, a ne u iseljavanju.

Adam Ivković, predsednik Rukometnog kluba Kanjiža: „Sa ovom opremom ćemo moći da napravimo veoma veliku promociju u Kanjiži i okolnim naseljima. Dobili smo mnogo stvari, koje će podići kvalitet naših treninga na jedan viši nivo. To je velika stvar i veoma smo srećni zbog toga."

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Fondacija „Odrastamo zajedno!" sa sadašnjom podrškom, čija je vrednost oko 41-e hiljade evra, u Vojvodini se može poboljšati ne samo kvalitet rukometa, već se i talenat dece može ispoljiti u boljim uslovima – rekla je Monika Urban, predsednica ŽRK „Halas Jožef iz Ade", koji takođe dobio podršku.

Monika Urban, predsednica, ŽRK „Halas Jožef", Ada: „Saradnja sa ostalim klubovima je veoma dobra. Veoma je važno da rukomet i rukometne utakmice postoje i u okolnim naseljima, jer nije dovoljno da imamo rukomet samo u Adi, jer mi možemo da postanemo veštiji, jači i bolji samo onda ako odigramo što više kvalitetnih utakmica sa klubovima u našem kraju."

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Ištvan Juhas, direktor Centra sportske akademije Rukometnog saveza Mađarske je rekao na svečanoj primopredaji da i prekogranična sportska ljubav u velikoj meri doprinosi jačanju nacionalnog identiteta u nacionalnoj politici mađarske vlade.

Ištvan Juhas, direktor Centra sportske akademije RSM: „ Naše prekogranične sportiste moramo posmatrati kao resurs. Resurs ne znači samo to da će se najtalentovaniji baviti sportom i rukometom, i da će igratu u reprezentaciji Mađarske ili u Mađarskoj, već da implementiramo takve razvojne projekte, infrastrukturna ulaganja, stručnu obuku i operativnu podršku u prekograničnim oblastima, koje jačaju mađarsku zajednicu u dijaspori."

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Tokom zvanične primopredaje, prisutni igrači mlađih kategorija su zahvaljujući saradnji rukometnih klubova iz Ade dobili i pakete slatkiša.

sport
Kanjiža
Novi Kneževac
Ada
Senta
Mužlja
rukomet

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!