Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Mnogo zavisi od spremnosti mladih da se vakcinišu

2021.07.24
14:49
2021.07.24
14:57
Forrás
Pannon RTV
Iako se epidemiološka situacija u Srbiji trenutno čini stabilnom, broj novozaraženih se povećava iz dana u dan. Posebno zabrinjava što je manje od 18 posto mlađe populacije vakcinisano vakcinom protiv korona virusa.

Mladi su još na proleće napravili veštačka gnezda za lastavice u Omladinskom klubu u Bačkom Petrovom Selu. Među njima je bila i 18-godišnja Tamara Vermeš. Vakcinu će primiti sledeći četvrtak: „Budući da sam preležala infekciju, morala sam pričekati da prođe određeno vreme. Ovako sam odlučila jer smatram važnim da se moje telo pravilno pripremi za sam virus, a takođe kao mlada osoba stvarno želim da se život vrati u normalu."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Atila Sabo je primio vakcinu još u februaru, ali u porodici mu se nekoliko njih zarazilo: „Imali su prilično ozbiljne simptome, nažalost za vakcinu su se prijavili tek kasnije, pa nam je drago što se imunitet razvio. To me posebno pogađa zbog moje profesije, jer sam radio u turizmu, i dok dovoljan broj ljudi ne primi vakcinu, moj posao će verovatno pauzirati."

Radnim danima Žolt Lovaši Latinčić obavlja odgovorne poslove kao sekretar Skupštine opštine Bečej. Tokom leta koncerti i festivali za njega predstavljaju način za opuštanje. Ali to nije jedini razlog zbog kojeg je primio vakcinu: „Mi pojedinci mali smo delovi jedne ogromne slagalice. Da bi se ova ogromna slagalica spojila, kako bi stekli željeni imunitet krda, potrebno je primiti vakcinu. Po mom mišljenju, ovo je jedina odgovorna odluka, zbog čega sam i ja odlučio da primim vakcinu."

Pannon RTV/Bognár Róbert

U Srbiji je manje od 18 posto mladih od 18 do 30 godina vakcinisano protiv korona virusa. Iako se epidemiološka situacija trenutno čini stabilnom, broj novozaraženih ponovo raste.

vakcina
Bečej
mladih

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.