Ugrás a tartalomra
biblioso.org.rs

MNS u Somboru razgovarao o radu bibliotečkih ogranaka Gradske biblioteke

2021.05.18
18:51
Forrás
Pannon RTV
Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta i odbornici MNS-a, kao i Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara, posetili su Gradsku biblioteku „Karlo Bijelicki" u Somboru.

Nadležni su na licu mesta razgovarali o radu bibliotečkih ogranaka u Doroslovu, Telečkoj, Bezdanu i Svetozar Miletiću, odnosno doneli su odluku o tome da pomognu biblioteci u nabavci publikacija na mađarskom jeziku.

MNS je ovom prilikom biblioteci poklonio dve značajne publikacije. To su „Arhitektura rimokatoličkih crkava u Vojvodini 1699–1939", autorice Dubravke Đaković i knjiga Žolta Podhoranjija: „Vojvođanski dvorci koji pričaju priče".

biblioso.org.rs
biblioteka
Sombor
gradska biblioteka
Mađarski naconalni savet
Jene Hajnal
knjige

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.