Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Moguća izgradnja novog sedišta Osnovnog suda u Senti

2021.04.19
18:30
2021.04.19
19:19
Forrás
Pannon RTV
Osnovni sud u Senti uskoro bi trebao da se preseli u novu zgradu – saopšteno je na konferenciji za novinare te ustanove, a ujedno je podnet i izveštaj o radu suda.

Osnovni sud u Senti je u prva tri meseca 2021.godine zatvorio je 1645 sudskih predmeta, ali je još 1315 ostalo nerešeno. Marijana Stajić, portparolka te ustanove, rekla je da su zadovoljni tom brojkom, jer od 2020. godine na Osnovnom sudu u Senti radi dvoje sudija manje. Obratili su se Vrhovnom sudu za popunu upražnjenih radnih mesta, jer su ona potrebna za nesmetani rad. Zbog epidemijske situacije, stranke mogu svoje žalbe poslati u pisanoj formi, poštom, za lični prijem ne postoji mogućnost. Portparolka je dodala da su trenutno tri osobe u istražnom pritvoru zbog posedovanja, ilegalne proizvodnje i distribucije narkotika, odnosno ilegalnog posedovanja oružja. Na konferenciji za novinare je bilo reči i o tome da će sud uskoro morati da se preseli u novu zgradu.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Marijana Stajić, portparolka Osnovnog suda: „Osnovni sud u Senti se obratio sa molbom Ministarstvu pravde Republike Srbije, da obezbedi finansijske uslove za projektovanje i izgradnju sedišta pravosudnih organa u Senti, pošto je sadašnja zgrada u vlasništvu Opštine Senta, sud ima ugovor za njenu korišćenje, ali je objekat zastareo i ne ispunjava potrebe pravosudnih organa. Opština Senta je spremna da obezbedi građevinsku parcelu bez naknade, na kojoj bi se uz odobrenje Ministarstva i sredstvima koja obezbedi, mogla započeti izgradnja novog objekta suda, i tom povodom se još jednom zahvaljujemo."

osnovni sud
Senta
Marijana Stajić

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.