Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Moguća veća zadržavanja na srpsko-mađarskoj granici pre pravoslavnog Uskrsa

2021.04.11
16:39
2021.04.11
17:10
Forrás
Pannon RTV
Svake godine se tokom ovog perioda, na tom potezu, stvaraju gužve.

U nedelju pre podne - kada je naša ekipa bila na licu mesta – na izlazu iz Srbije gotovo da nije bilo automobilasa, nije bilo dužih redova na graničnom prelazu Horgoš-Reske, na autoputu. Iako su vozila neprekidno pristizala, nije bilo zastoja, jer su tri kapije radile istovremeno. Vozači su u proseku morali da čekaju 10 minuta kako bi došli u red. Imre Virag putovao je u Mađarsku iz Ade. Kako kaže, prati situaciju na granici i pokušava da krene na put onda kada je manje putnika.

Pannon RTV

„Retko idemo preko, pokušavam da ostanem u tom periodu od 24 sata. Takođe pokušavam da dolazim onda, kada ih na granici nema mnogo, ako je moguće. Dakle, moje iskustvo je tako da se ne čeka dugo. Još nisam vakcinisan, ali kao što sam rekao, trudim da ispoštujem to pravilo od 24 sata."

Andrea Pejin putuje od Sente do Segedina na mesečnom nivou. Kako je rekla, već je primila vakcinu protiv korona virusa, ali za sada još nisu od nje tražili potvrdu o vakcinaciji.

„Promenljivo je, ali u poslednje vreme ide prilično glatko. U proseku je to ipak pola sata, sat."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Pravila prelaska granice, za građane Srbije i Mađarske, nisu se menjala u proteklom periodu.

Siniša Gojković: „Dolazimo mnogo ređe. Obično moramo duže da čekamo, učim u Segedinu, prelazio sam svake nedelje u to vreme."

Pannon RTV

Izvan kamere, službenici granične policije Horgoš su rekli, da će se saobraćaj na srpsko-mađarskoj granici već na uobičajeni način intenzivirati, nekoliko dana pre pravoslavnog Uskrsa, i to očekuju i ove godine. Od malih graničnih prelaza, samo prelaz Bački Vinogradi - Ašothalom radi periodično, svakog dana između 7 i 10, i između 16 i 19 sati. Prelazi Bački Breg – Hercegsanto i Kelebia – Tompa, odnosno granični prelaz na autoputu Horgoš-Reske, otvoreni su 24 sata dnevno.

granica
pravoslavni Uskrs
Uskrs
zadržavanja

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.