Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mogućnosti saradnje između Vojvodine i Aleksandrije u Egiptu

2021.01.20
18:05
Forrás
Pannon RTV
Privredna komora Vojvodine organizovala je danas onlajn konferenciju kako bi razvila i proširila saradnju između pokrajine i regije Aleksandrija u Egiptu.
Pannon RTV

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, između Srbije i Egipta postoji dobra saradnja u oblastima ekonomije, poljoprivrede i turizma više od sto godina. U prvoj polovini ove godine planirano je i formiranje međuvladine zajedničke komisije, koja će postaviti temelje sporazuma o slobodnoj trgovini, u cillju slobodnog kretanja robe i usluga, odnosno ljudi.

Pannon RTV

Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine: „Aleksandrija je jedan od najvećih trgovačkih, industrijskih i logističkih centara u Egiptu. To je izuzetno interesantno za našu privredu, iz tog razloga jer se nalazi na obali Mediterana, a ta veza između mogućnosti transporta naših proizvoda visokog je kvaliteta i i na dobrom nivou."

Vojvodina
Aleksandrija
Egipat
saradnja

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.