Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Motoristi su i ove godine mislili na štićenike Lurko kuće

2020.12.22
20:46
Forrás
Pannon RTV
Deda Mraz na motoru i ove godine je stigao u Lurko kuću u Hajdukovu, kao što je to činio i prethodnih godina. Članovi Vojvođanskog moto kluba „Old bajkers" desetu godinu daruju decu.

Uprkos epidemiji korona virusa Deda Mraz ni ove godine nije zaboravio štićenike Lurko kuće u Hajdukovu. Zbog hladnog vremena Deda Mraz je  stigao bez motora, ali to nije umanjilo pažnju koju je poklonio mališanima. „Godinu dana dolazim ovamo. Živim na Paliću i jako smo već čekali poklone i da dođu motoristi i Deda Mraz" kaže Ester Sabo.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Motoristi su već desetu godinu istrajni u ovom darovanju. Ove godine pripremljeni su pokloni za 26-oro dece, a sada su darovali i jednu rukom pravljenu klupicu. „Slavimo mali jubilej, ali nije to ni tako malo jer već desetu godinu, više puta godišnje dođemo do štićenika Lurko kuće, da im donesemo neku vrstu radosti i izmamio osmeh na licu kada im donesemo pakete, garderobu, učila. Sve ono što im je potrebno, i što možda kući ne mogu da dobiju. To činimo sa radošću" kaže Atila Kikić, potpredsednik Vojvođanskog moto kluba „Old bajkers" u Subotici.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Epidemija korona virusa jako je otežala rad Lurko kuće u Hajdukovu – kaže Eržebet Kadar. Odgovorni voditelj Lurko kuće naglašava da su mališani već nestrpljivo čekali dolazak motorizovanog Deda Mraza. „Jako su čekali današnji dan, ali na žalost i sada je gotovo polovina dece bolesna. Tako da se iz dana u dan menjala lista onih koji sigurno mogu da dođu. Na žalost, mnogi ni sada nisu mogli da dođu jer su bolesni. Ovo je zaista tako vanredna godinu kakvu do sada nismo iskusili."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

U planu je da članovi Vojvođanskog moto kluba „Old bajkers" ponovo za Uskrs posete Lurko kuću na Hajdukovu i njene štićenike.

Lurko kuća
motoristi
bozi

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.