Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Moždano razmrdavanje u Bačkoj Topoli

2023.05.30
12:37
2023.05.30
16:29
Forrás
Pannon RTV
Vojvođansko finale kviza „QuizNight“ na koji je došla 21 ekipa održano je u Bačkoj Topoli. Zabavna društvena igra sve je popularnija na našim prostorima.

„QuizNight“ pokreće moždane vijuge, ali ono što je još privlačnije u ovoj igri je da nudi sadržaj dosadnim večerima ponedeljkom i formira društvene veze.

„Povezuje veliki broj ljudi, u to vreme ljudi ne idu u kafanu, mada je kafanski kviz radno ime „QuizNight“-a, već se srećemo, dobro se osećamo, pomalo se i intelektualno pokažemo, može se čuti kako varniči vazduh, jednostavno se čini mi se vidi da se izuzetno dobro osećaju svi koji se priključe“ kaže Jožef Sakalj, župnik u Bačkoj Topoli.

U Bačkoj Topoli ukupno 12 ekipa je igralo do kraja svake večeri, a u međuvremenu broj timova je povećan na 18. U vojvođanskom finalu takmičila se 21 ekipa.

„Konsultovali smo Subotičane, konsultovali Senćane, jer i u drugim naseljima se igra „QuizNight“, šta misle o tome da organizujemo vojvođansko finale. Svi su se jako obradovali ovoj ideji, ovom predlogu, i evo tu su. Veoma nas raduje što je Bačka Topola domaćin vojvođanskom finalu“ kaže Nimrod Tomik, organizator iz Bačke Topole.

U svetu 350 ekipa igra „QuizNight“.

„Nakon dugog izostanka, ovo je prva prilika da su u Bačkoj Topoli ponovo započeli igru, i odmah su se među bačkotopolčanima pojavile izuzetno dobre ekipe, tako da, su u najboljih 50, u smislu međunarodne top liste, četiri ekipe su među 50 najboljih. Od njih dve su i došle na finale, tako da me jako raduje što sam se i ovako u njihovoj sredini mogao lično sresti sa njima“ kaže Almoš Barta, osnivač „QuizNight“-a iz Budimpešte.

Vojvođansko finale osvojila je subotička ekipa „Ragmon“, na drugom mestu je ekipa „Otac i tri seljaka“, iz Bačke Topole, a na trećem subotička „Lobotomija“. Takmičenje ponovo počinje na jesen i svako može da se priključi zabavnoj društvenoj igri.

Bačka Topola
Quiznight

Najnovije

14:50, Frissítve: 17:03

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.

Najčitanije