Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

MUP školuje i zapošljava 600 policajaca pripravnika

2019-06-26
16:11
2019-06-26
16:16
Forrás
Pannon RTV, Közlemény
Raspisan konkurs za prijem kandidata za policijsku obuku. Prema kvotama u Vojvodini će posao dobiti  225 policijskih pripravnika.

MUP je raspisao konkurs za prijem 600 kandidata za osnovnu policijsku obuku u školskom centru u Sremskoj Kamenici, a iz  tog kontingenta pojačanje će dobiti mnogi centri na području Srbije. Prema utvrđenim kvotama u Vojvodini će biti zaposleno 225 pripravnika i to 50 policajaca u Novom Sadu, u Pančevu 60, Sombou 20, Sremskoj Mitrovici 45, Zrenjaninu 20  i u Subotica 30  novih policajaca.

Zainteresovani kandidati imaju rok do 8.jula da se prijave, a prema uslovima za prijem moraju biti državljani Srbije i da imaju prebivalište u Srbiji namanje u poslednjih godinu dana, da su prsihofizički zdravi i sposobni za rad, da imaju najmanje srednju školu završenu, da su mlađi od 24 godine, da se ne vodi krivični postupak protiv njih i da imaju vozačku "B" kategoriju.

Sve kandidate očekuje trijaža  i niz eliminacionih ispita pa između ostalih i provera jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, provere psihološkog, bazično - motoričkog statusa i intervju. Ispitnoj komisiji neće biti poznat identitet kandidata jer se ispiti polažu pod šifrom bez otkrivanja ličnog identiteta kandidata.

U konkusu nije naznačena polna niti bilo koja druga struktura kanduidata, a Pannonrtv-u je potvrđeno u Centru za obuku da se konkurs odnosi jednako na žene i muškarce.

Kandidati koju prođu školovanje dobijaju stalno zaposlenje  ali su obavezni da u MUP-u rade najmanje pet godina.

MUP
policija
policajci

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 09:25

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.