Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

MUP školuje i zapošljava 600 policajaca pripravnika

2019-06-26
16:11
2019-06-26
16:16
Forrás
Pannon RTV, Közlemény
Raspisan konkurs za prijem kandidata za policijsku obuku. Prema kvotama u Vojvodini će posao dobiti  225 policijskih pripravnika.

MUP je raspisao konkurs za prijem 600 kandidata za osnovnu policijsku obuku u školskom centru u Sremskoj Kamenici, a iz  tog kontingenta pojačanje će dobiti mnogi centri na području Srbije. Prema utvrđenim kvotama u Vojvodini će biti zaposleno 225 pripravnika i to 50 policajaca u Novom Sadu, u Pančevu 60, Sombou 20, Sremskoj Mitrovici 45, Zrenjaninu 20  i u Subotica 30  novih policajaca.

Zainteresovani kandidati imaju rok do 8.jula da se prijave, a prema uslovima za prijem moraju biti državljani Srbije i da imaju prebivalište u Srbiji namanje u poslednjih godinu dana, da su prsihofizički zdravi i sposobni za rad, da imaju najmanje srednju školu završenu, da su mlađi od 24 godine, da se ne vodi krivični postupak protiv njih i da imaju vozačku "B" kategoriju.

Sve kandidate očekuje trijaža  i niz eliminacionih ispita pa između ostalih i provera jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, provere psihološkog, bazično - motoričkog statusa i intervju. Ispitnoj komisiji neće biti poznat identitet kandidata jer se ispiti polažu pod šifrom bez otkrivanja ličnog identiteta kandidata.

U konkusu nije naznačena polna niti bilo koja druga struktura kanduidata, a Pannonrtv-u je potvrđeno u Centru za obuku da se konkurs odnosi jednako na žene i muškarce.

Kandidati koju prođu školovanje dobijaju stalno zaposlenje  ali su obavezni da u MUP-u rade najmanje pet godina.

MUP
policija
policajci

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije