Ugrás a tartalomra

Na današnji dan pre 30 godina formiran je DZVM

2020-04-01
15:16
Forrás
Pannon RTV
Na istorijski trenutak nastanka Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara pre 30 godina podsetio je Ištvan Pastor na društvenoj mreži.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara napisao je da ma koliko da mu borba protiv virusa okupira misli i brige, ne može se zaboraviti da je danas tačno 30 godina kako je uz učešće 149 predstavnika u Doroslovu održana istorijska osnivačka skupština Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara. Naglasio je da osnivačima dugujemo zahvalnost i priznanje.

Predsednik SVM-a je dodao da mnogi od njih nisu više među nama, mnoge je život odveo na različite strane, u političke oponente, a posle toga ponovo u saborce, ili  su se iz ideoloških ili drugih razloga potpuno udaljili jedni od drugih. Ištvan Pastor je naglasio da to ni na koji način ne umanjuje poštovanje osnivačima. Prema mišljenju predsednika SVM-a, nezavisno od svih razmirica, činjenica je da nije bilo istorijskog DZVM-a, ne bi postojao ni Savez vojvođanskih Mađara kao jedinstvena interesna organizacija vojvođanskih Mađara o čijoj važnosti se, upravo u ovim danima rešavanja brojnih problema, svako može uveriti.

DZVM
Ištvan Pastor

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena je granica prema Srbiji

Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.