Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Na maturu bez automobila

2022.05.19
13:19
2022.05.20
20:33
Forrás
Pannon RTV
Zastrašujućim primerima i nizom situacija u Kanjiži su nastojali da mladima upečatljivo predstave važnost pažljivog i bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Program je organizovan u okviru akcije Agencije za bezbednost saobraćaja pod nazivom „Na maturu bez automobila" u okviru kojeg su mladi mogli da učestvuju i u teorijskoj obuci.

Pannon RTV/Molnár Ádám

U kampanji je govoreno i o opasnosti od alkohola i narkotika, jer je sedanje za volan pod dejstvom ovih opijata višestruko opasno.

„Simulatori pokušaju da predstave zastrašujuće primere. Jedan od simulatora predstavlja prevrtanje, tumbanje automobila, kako bi deca osetila koliko je važna upotreba sigurnosnog pojasa, koliko on znači, kako ih zadrži u trenutku prevrtanja automobila, a drugi simulira čeoni sudar" rekao je Balaž Bajtai, koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja u opštini Kanjiža.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Upotreba sigurnosnog pojasa je neizostavan deo bezbednosti u saobraćaju. Prema statistikama u 2021. godini 67 osoba je poginulo u saobraćajnim nesrećama u Srbiji jer nisu koristili sigurnosni  pojas.

„Svako peto lice od ukupnog broja poginulih lica na putevima Republike Srbije je mlado lice, to su jako loše statistike. Zvanična statistika je jako loša. Međutim, šta smo mogli da uradimo? Mi smo tu prvo i prvenstveno zbog prevencije, policija vrši represiju, to je neka kombinacija koja svuda u svetu daje dobre rezultate" rekao je Mirko Popović, iz kabineta direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Pannon RTV/Molnár Ádám

U proteklom periodu u Kanjiži se dogodilo više saobraćajnih nesreća sa smrtnim posledicama. Ova akcija je dobra prilika za mlade da imaju uvid u to u kakvim situacijama mogu da se nađu ukoliko nepažljivo voze.

matura
auto
automobili
alkohol
drog

Najnovije

14:31, Frissítve: 15:59

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.