Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Na obali jezera Ludaš u toku je poslednji kamp prstenovanja u ovoj godini

2019-10-21
13:35
2019-10-21
17:34
Forrás
Pannon RTV
Ptičari su već od ranih jutarnjih časova čekali da u razvučene mreže ulete ptice sakrivene u trsci.

Ni ova godina nije razočara kada su u pitanju prstenovane ptice iz inostranstva. U mrežu su uhvaćeni ševarski trstenjak i crvendać, ptice koje su prstenova proteklih nedelja u Mađarskoj. Zajednički projekat Društva ljubitelja prirode „Riparia“ i Javnog preduzeća „Palić-Ludaš“ traje već više od 30 godina. Ove nedelje u radu kampa učestvuju i prstenovači iz Mađarske.

Ludaš
prstenovanje
kamp
Javno preduzeće „Palić-Ludaš“

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.