Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Na Paliću se gradi avantura park

2020.10.26
21:13
Forrás
Pannon RTV
Taj posao bi mogao biti završen već za mesec i po dana, ali će prema planu on biti stavljen u funkciju na proleće.

Devet borovih stubova  već su postavljeni na obali jezera pored odmarališta, postavljanje žičara i elemenata za uživanje može početi za nekoliko dana - saopštili su nadležni iz preduzeća Park Palić. Kako su objasnili, ovaj projekat je neophodan za dalji razvoj sportsko-rekreativnog turizma, i kao takav može biti atraktivan za sve uzraste.

Preduzeće Park Palić uspešno je apliciralo za troškove izgradnje avantura parka na Paliću kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. Budući avantura park biće izgrađen iz 12 miliona dinara, na površini od 500 kvadratnih metara, na takozvanoj peščanoj plaži.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Sam park će se nalaziti između devet borovih stubova, visokih 5-7 metara - rekla je Ljubica Bertović. Rukovodilac sektora za razvoj turizma preduzeća Park Palić objašnjava da je istočna obala jezera Palić izabrana za lokaciju avantura parka, jer se tamo ionako planiraju sportski i zabavni sadržaji. Poznato je da se avantura parkovi prave u šumovitim predelima, ali su delovi Palića pod šumom zaštićeni - dodala je naša sagovornica. Avantura park koji se gradi može biti završen već ove godine, ali će prema planu sa radom počneti tek na proleće.

Ljubica Bertović, rukovodilac sektora za razvoj turizma, Park Palić: „S obzirom na to da su sami elementi već završeni u radionici i da je postavka stubova, koja je bila najznačajniji deo na terenu već odrađena, u narednom period očekujemo da će se i sami elementi montirati, tako da će najkasnije za nekih mesec, do mesec i po dana će ceo avantura park biti gotov."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Budući avantura park sastojaće se iz dva dela: jednu stazu mogu da koriste mlađi i manje hrabri, od 80 centimetara do najviše 3 metra. Drugi će biti dizajniran za odrasle i one iskusnije, ti elementi će biti visoki od 3 do 5 metara.

„Ceo sistem je predviđen tako da uz mora da ide instruktor, i uopšte vi ste u sistemu zakačeni, tako da ni u jednom trenutku ne možete da prekinete prepreku na polovini, tako da morate da je završite, u smislu da vam instruktor pomogne u tome ili da jednostavno idete sami i ne možete sami da se raskačite. Tako da je sistem veoma bezbedan i predviđen je kako za decu, tako i za odrasle."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Avantura park će upotpuniti turističku ponudu Palića, pružajući više sadržaja za posetioce.

Palić
Avantura
Park
gradi se

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon