Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Na Paliću se gradi avantura park

2020-10-26
21:13
Forrás
Pannon RTV
Taj posao bi mogao biti završen već za mesec i po dana, ali će prema planu on biti stavljen u funkciju na proleće.

Devet borovih stubova  već su postavljeni na obali jezera pored odmarališta, postavljanje žičara i elemenata za uživanje može početi za nekoliko dana - saopštili su nadležni iz preduzeća Park Palić. Kako su objasnili, ovaj projekat je neophodan za dalji razvoj sportsko-rekreativnog turizma, i kao takav može biti atraktivan za sve uzraste.

Preduzeće Park Palić uspešno je apliciralo za troškove izgradnje avantura parka na Paliću kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. Budući avantura park biće izgrađen iz 12 miliona dinara, na površini od 500 kvadratnih metara, na takozvanoj peščanoj plaži.

Sam park će se nalaziti između devet borovih stubova, visokih 5-7 metara - rekla je Ljubica Bertović. Rukovodilac sektora za razvoj turizma preduzeća Park Palić objašnjava da je istočna obala jezera Palić izabrana za lokaciju avantura parka, jer se tamo ionako planiraju sportski i zabavni sadržaji. Poznato je da se avantura parkovi prave u šumovitim predelima, ali su delovi Palića pod šumom zaštićeni - dodala je naša sagovornica. Avantura park koji se gradi može biti završen već ove godine, ali će prema planu sa radom počneti tek na proleće.

Ljubica Bertović, rukovodilac sektora za razvoj turizma, Park Palić: „S obzirom na to da su sami elementi već završeni u radionici i da je postavka stubova, koja je bila najznačajniji deo na terenu već odrađena, u narednom period očekujemo da će se i sami elementi montirati, tako da će najkasnije za nekih mesec, do mesec i po dana će ceo avantura park biti gotov."

Budući avantura park sastojaće se iz dva dela: jednu stazu mogu da koriste mlađi i manje hrabri, od 80 centimetara do najviše 3 metra. Drugi će biti dizajniran za odrasle i one iskusnije, ti elementi će biti visoki od 3 do 5 metara.

„Ceo sistem je predviđen tako da uz mora da ide instruktor, i uopšte vi ste u sistemu zakačeni, tako da ni u jednom trenutku ne možete da prekinete prepreku na polovini, tako da morate da je završite, u smislu da vam instruktor pomogne u tome ili da jednostavno idete sami i ne možete sami da se raskačite. Tako da je sistem veoma bezbedan i predviđen je kako za decu, tako i za odrasle."

Avantura park će upotpuniti turističku ponudu Palića, pružajući više sadržaja za posetioce.

Palić
Avantura
Park
gradi se

Najnovije

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.