Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Na Paliću uklonjeno opasno drveće

2019-11-27
18:45
2019-11-27
21:38
Forrás
Pannon RTV
Hrastovi u ulici Jožefa Hegediša na Paliću postali su opasni po život, te su morali da ih iseku.

Na današnjoj konferenciji za štampu javnog preduzeća Palić-Ludaš rečeno je da će na mesto hrastova u ulici Jožefa Hegediša na Paliću, koja su posečena jer su opasna po život, nagodinu biti posađena nova drva. Rečeno je i da će uskoro biti formiran i novi parking sa 61 mestom te mnogo zelenih površina.

Direkorka Palić-Ludaša Marta Dobo je kazala da su odstranili drva za koje su dobili dozvolu, ne samo zbog starosti drveća već i jer je Park Palić izradio plansku dokumentaciju za koju je već i dobio saglasnost te će u narednom periodu, kada finansije dozvole, biti sagrađen parking sa 61 parking mestom i zelenim ostrvima – rekla je direktorka Marta Dobo. 

Palić
ulica Jožefa Hegediša
Palić-Ludaš
hrast
Marta Dobo

Najnovije

17:51

„Pupljenje" u Bečeju

Sinoć je u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor" u Bečeju održan svečani program pod nazivom „Pupljenje", povodom Dana mađarske kulture. U okviru predstave publika je mogla da dobije uvid u poeziju i ljubavni život Lerinca Saboa.
16:54, Frissítve: 17:05

Pešačenje u prirodi, razgledanje okoline Horgoša

Pešačka tura, u okviru koje su zainteresovani mogli pogledaju znamenitosti u okolini Horgoša, počela je sa oko 70 učesnika. Zainteresovani su stigli iz nekoliko vojvođanskih mesta. Obilazak je organizovalo Društvo ljubitelja prirode iz Kanjiže.
16:06, Frissítve: 17:26

Vakcinacija na Novosadskom sajmu

Masovna imunizacija sprovodi se u Hali 1 Novosadskog sajma od srede. Prvog dana je vakcinisano 1300 osoba, a u petak već 2200 građana. U grad je u utorak stiglo 5500 doza kineske vakcine Sinofarm, a narednih dana isto toliko.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.