Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Na referendumu izražavamo svoj stav o važnim pitanjima

2022.01.16
11:56
2022.01.16
15:40
Forrás
Pannon RTV
Ištvan Pastor je iskazao svoj stav u nedelju pre podne na referendumskom mestu u Nosi.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine Vojvodine je nakon što je predao svoj glas, govorio o tome da je svaki referendum bitan jer predstavlja civlizacijsku tekovinu kojom sami građani mogu da donesu konačnu odluku o nekom važnom pitanju. 

„Pitanje promene ustava je u mnogim državama, pa tako i u Srbiji, referendumsko pitanje. U ovom konkretnom slučaju, sadašnji trenutak je bitan jer može da označi rešenje problema koji postoji 15 godina. Pre gotovo 15 godina Evropska unija je po prvi put definisala ograničenja koja postoje u odnosu na nezavisnost pravosuđa. Ove stavovi vremenom nisu promenjeni, i sa tim u vezi Srbija je preuzela obavezu da unese ove promene. U tom smislu, ovo je izvršenje jedne preuzete obaveze“ rekao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a.

referendum
Ištvan Pastor

Slične vesti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.