Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Na sajmu zapošljavanja u Bačkoj Topoli 300 slobodnih mesta

2019.05.17
17:43
2019.05.17
23:14
Forrás
Pannon RTV
U Domu kulture 26 poslodavaca ponudilo je oko 300 slobodnih radnih mesta zainteresovanima.

Tražioci posla došli su iz Bačke Topole i Malog Iđoša na Sajam zapošljavanja. Agota Vašarhelji godinama je bez posla, i nastoji da žive od porodičnog gazdinstva. Došla je iz Novog Orahova da se raspita kakve su joj mogućnosti sa srednjom ekonomskom školom. „Procenjujem da li je dobro biti kod kuće ili među angažovanima, jer ni to ne vidim kao jako dobro. Ograniče te na 30 hiljada dinara, i šta god da čovek radi ne dobija ni manje ni više".

Hargita Kovač iz Bačke Topole sa svežom diplomom pejzašne arhitekture pola godine već traži posao, i htela bi pre svega da radi u struci, ali je otvorena i za druge mogućnosti. „Savetnik mi je rekao da teško da će biti predloga iz struke, ali da u svakom slučaju dođem jer će biti korisno. Ono što sam pronašla, ono što mi se dopalo, to je da traže grafičara, a srećom na fakultetu sam dobila širiko obrazovanje i bilo je i programa grafičkog ilustratora".

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Poslodavci su stigli iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Subotice. Između ostalog, tražili su radnike metalske i drvoprerađivačke struke, pekare, mesare, traktoriste, veterinare, trgovce. U najvećem broju slučajeva traže fabričke radnike nezavisno od završene školske spreme i iskustva.

Jedna firma iz Bačke Topole angažovala bi montere bicikala, proizvođače i magacionere, sa početnom zaradom od 36 hiljada dinara. Maricela Nađ Torma, pravnik, „Kapriolo" Bačka Topola: „Radno vreme je od 6 do 15 časova, ukoliko je potrebno radi se prekovremeno, ali to se plaća radnicima. Zaposleni su prijavljeni i plaća im se putni trošak ukoliko neko nije iz Bačke Topole. Tražimo 16 radnika".

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Subotičko odeljenje Nacionalne službe za zapošljavanje u Bačkoj Topoli po 15-ti put organizuje Sajam zapošljavanja. One koji traže posao pre svega pripremaju za razgovore za posao. Elvira Seči Erdman, savetnik za zapošljavanja u subotičkom ogranku Nacionalne službe za zapošljavanje: „Prisutno je 26 poslodavaca, oni nude oko 300 radnih mesta, za oko 50 različitih zanimanja. Ovde svako ko nema posao ili onaj koji traže posao može da nađe za sebe nešto, u ponudi su radna mesta za stručnost od osnovne škole do fakulteta".

U Bačkoj Topoli trenutno 1.669, a u Malom Iđošu 1.421 lice nema zaposlenje. U Bačkoj Topoli je za 13,7, a u Malom Iđošu za 14,9 odsto smanjen broj nezaposlenih u odnosu na isti period prošle godine – kažu nadležni.

Bačka Topola
Sajam zapošljavanja

Najnovije

12:18, Frissítve: 18:06

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.
10:49, Frissítve: 17:12

Predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš

U pozorištu “Kostolanji Deže” u Subotici u okviru programskog serijala “Dezireov tramvaj” je predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš pod naslovom “Lepe Amalije”. Roman je objavljen od strane Izdavačkog zavoda “Forum”.
17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.