Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Na Sajmu zapošljavanja u Kanjiži ponuđeno 80 radnih mesta

2019.03.29
20:08
2019.03.29
20:14
Forrás
Pannon RTV
Zainteresovani su mogli da biraju iz velikog izbora zanimanja, a među 25 poslodavaca bilo ih je i iz Novog Kneževca, Subotice i Sente.

U opštini Kanjiža trenutno ima 1.443 nezaposlena lica, većina ih ima osnovnu spremu. Silvija Balint trenutno je domaćica: „Tražila sam posao spremačice, ali bilo koji posao bi mi odgovarao".

Na Sajmu zapošljavanja bili su i predstavnici preduzeća „Telek paprika". Trenutno imaju potrebe za oko 50 radnika. „Tražimo ljude isključivo za sezonske poslove. Možemo da im obezbedimo posao samo kada je sezona lisnog povrća, dakle spanaća, seče i isporuke peršunovog lista" kaže Žužana Egeto, rukovodilac pogona, „Telek paprika".

Pannon RTV/Molnár Ádám

U odnosu na prethodne godine smanjen je broj nezaposlenih na teritoriji opštine, ali tome je doprinelo i što su mnogi otišli u inostranstvo – kaže Robert Fejstamer. Predsednik opštine Kanjiža naglašava: „Mi smo pogranična opština, mnogo je onih koji svakog dana, ili svake sedmice prelaze granicu. Ima i onih koji mesečno samo jednom dođu kući. Ne radi se samo o tome koliko je novih radnih mesta otvoreno na teritoriji opštine Kanjiža, jer sada smo došli do tog nivoa da nema dovoljno ljudi da popune nova radna mesta".

Na Sajmu zapošljavanja koje je održan u holu Doma kulture, mnogi su se javljali na razna radna mesta, jer osim nekvalifikovane radne snage, traženi su i konobari, kuvari, agenti osiguranja, mašinci i trgovci.

Kanjiža
Sajam zapošljavanja

Najnovije

12:18, Frissítve: 18:06

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.
10:49, Frissítve: 17:12

Predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš

U pozorištu “Kostolanji Deže” u Subotici u okviru programskog serijala “Dezireov tramvaj” je predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš pod naslovom “Lepe Amalije”. Roman je objavljen od strane Izdavačkog zavoda “Forum”.
17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.