Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Na Sajmu zapošljavanja u Kanjiži ponuđeno 80 radnih mesta

2019-03-29
20:08
2019-03-29
20:14
Forrás
Pannon RTV
Zainteresovani su mogli da biraju iz velikog izbora zanimanja, a među 25 poslodavaca bilo ih je i iz Novog Kneževca, Subotice i Sente.

U opštini Kanjiža trenutno ima 1.443 nezaposlena lica, većina ih ima osnovnu spremu. Silvija Balint trenutno je domaćica: „Tražila sam posao spremačice, ali bilo koji posao bi mi odgovarao".

Na Sajmu zapošljavanja bili su i predstavnici preduzeća „Telek paprika". Trenutno imaju potrebe za oko 50 radnika. „Tražimo ljude isključivo za sezonske poslove. Možemo da im obezbedimo posao samo kada je sezona lisnog povrća, dakle spanaća, seče i isporuke peršunovog lista" kaže Žužana Egeto, rukovodilac pogona, „Telek paprika".

U odnosu na prethodne godine smanjen je broj nezaposlenih na teritoriji opštine, ali tome je doprinelo i što su mnogi otišli u inostranstvo – kaže Robert Fejstamer. Predsednik opštine Kanjiža naglašava: „Mi smo pogranična opština, mnogo je onih koji svakog dana, ili svake sedmice prelaze granicu. Ima i onih koji mesečno samo jednom dođu kući. Ne radi se samo o tome koliko je novih radnih mesta otvoreno na teritoriji opštine Kanjiža, jer sada smo došli do tog nivoa da nema dovoljno ljudi da popune nova radna mesta".

Na Sajmu zapošljavanja koje je održan u holu Doma kulture, mnogi su se javljali na razna radna mesta, jer osim nekvalifikovane radne snage, traženi su i konobari, kuvari, agenti osiguranja, mašinci i trgovci.

Kanjiža
Sajam zapošljavanja

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Sto tamuraša sviralo istovremeno!

Rekordan broj okupljenih tamburaša ostvaren je u subotu popodne u Bačkom Petrovom Selu, dolaskom muzičara iz Vojvodine, Mađarske i Hrvatske.