Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Na Sajmu zapošljavanja u Kanjiži ponuđeno 80 radnih mesta

2019-03-29
20:08
2019-03-29
20:14
Forrás
Pannon RTV
Zainteresovani su mogli da biraju iz velikog izbora zanimanja, a među 25 poslodavaca bilo ih je i iz Novog Kneževca, Subotice i Sente.

U opštini Kanjiža trenutno ima 1.443 nezaposlena lica, većina ih ima osnovnu spremu. Silvija Balint trenutno je domaćica: „Tražila sam posao spremačice, ali bilo koji posao bi mi odgovarao".

Na Sajmu zapošljavanja bili su i predstavnici preduzeća „Telek paprika". Trenutno imaju potrebe za oko 50 radnika. „Tražimo ljude isključivo za sezonske poslove. Možemo da im obezbedimo posao samo kada je sezona lisnog povrća, dakle spanaća, seče i isporuke peršunovog lista" kaže Žužana Egeto, rukovodilac pogona, „Telek paprika".

U odnosu na prethodne godine smanjen je broj nezaposlenih na teritoriji opštine, ali tome je doprinelo i što su mnogi otišli u inostranstvo – kaže Robert Fejstamer. Predsednik opštine Kanjiža naglašava: „Mi smo pogranična opština, mnogo je onih koji svakog dana, ili svake sedmice prelaze granicu. Ima i onih koji mesečno samo jednom dođu kući. Ne radi se samo o tome koliko je novih radnih mesta otvoreno na teritoriji opštine Kanjiža, jer sada smo došli do tog nivoa da nema dovoljno ljudi da popune nova radna mesta".

Na Sajmu zapošljavanja koje je održan u holu Doma kulture, mnogi su se javljali na razna radna mesta, jer osim nekvalifikovane radne snage, traženi su i konobari, kuvari, agenti osiguranja, mašinci i trgovci.

Kanjiža
Sajam zapošljavanja

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.