Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Na sednici Skupštine grada Novog Sada o povećanju zarada i MKC „Petefi Šandor"

2022.06.27
17:42
2022.06.27
17:51
Forrás
Pannon RTV
Ukoliko odbornici Skupštine grada Novog Sada prihvate predlog, biće povećane zarade pedagoga i vozača autobusa. Sednica još uvek traje, na dnevnom redu su 102 tačke.

Za vojvođanske Mađare najvažnija tačka dnevnog reda svakako je odobravanje godišnjeg budžeta za Mađarski kulturni centar „Petefi Šandor" u visini od 23 miliona dinara.

„Druga tačka dnevnog reda koja je takođe od ogromne važnosti je prihvatanje godišnjeg programa Mađarskog kulturnog centra „Petefi Šandor", jer se sa tim formira i sa ovim danom može da počne svoje funkcionisanje naš željno iščekivani kulturni centar. S tim u vezi želeo bih da kažem da smo pre više od godinu dana predali inicijativu da setefi Šandor" preregistruje u kulturni centar, tako da trenutno u gradu postoji 14 kulturnih ustanova, i „Petefi Šandor" naša ustanova, spada u njih" kaže Đula Kiš, šef odborničke grupe SVM-a u Skupštini grada Novog Sada.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Važna tačka dnevnog reda bio je i predlog rebalansa budžeta za 2022. godinu, u kojem se raspodeljuje deo neutrošenih sredstava, odnosno koriguje se prihodovna i rashodovna strana.

„Mi danas izlazimo pred odbornike sa predlogom budžeta od 38 milijardi 450 miliona dinara. Polako, ja se nadam da neće biti nekih nepredviđenih okolnosti u narednom periodu, polako se približavamo nekada nezamislivom podatku da Novi Sad može da ima 40 milijardi u budžetu grada. To neće biti lako, da vas podsetim, kada sam bio biran, prvi put budžet je bio 20 milijardi dinara" rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Zbog toga se očekuje da odbornici danas izglasaju odluku o povećanju zarada za pedagoge i vozače autobusa.

Novi Sad
Miloš Vučević
Đula Kiš

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.