Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Na terenima Akademije u Bačkoj Topoli počeo 8. „TSC CUP"

2022.08.11
14:18
2022.08.11
16:45
Forrás
Pannon RTV
Radio Pannon planira uključenja uživo sa lica mesta između 14 i 16 časova.

Na prestižnom fudbalskom turniru učestvuje osam ekipa, a svoje znanje će odmeriti selekcije U15 Puškaš akademije, Honveda, Čikserede, DAC-a, Crvene zvezde, Osijeka, Munkača i domaćina, TSC-a.

Mladi igrači su se, pre samih utakmice, sa velikim uzbuđenjem pripremali na terenima Akademije TSC. Mađarska fudbalska akademija Honved iz Budimpešte prvi put učestvuje na ovom turniru.

Viktor Petrok, igrač Mađarske fudbalske akademije Honved iz Budimpešte: „Želimo da implementiramo što više elemenata, od svega onoga što smo vežbali tokom ove nedelje i ranije, nismo posebno analizirali protivnike, koncentrisani smo na sebe, želimo da damo maksimum, da budemo zadovoljni sobom, da sve na terenu dali sve od sebe."

Pannon RTV

Kup utakmice igraju važnu ulogu u pripremama U15 timova, jer u takvim situacijama mogu da vežbaju timsku igru.

Kristian Nemet, sportski direktor omladinskog pogona DAC-a iz Dunajske strede: „Ovde učestvuju timovi i igrači iz najboljih akademija Centralne Evrope, i veoma je važno za razvoj da se takmičimo sa elitom, da procenimo svoje znanje, i da uvidimo svoje greške. Postoji tu još jedna dimenzija. Došli smo iz Slovačke, prošli smo zapravo kompletnu matičnu zemlju, prešli smo dve granice, a ipak smo naišli na prijatelje, razumemo se."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Turnir traje dva dana, a prvog dana svaka ekipa igra po tri utakmice.

Čongor Veg, glavni koordinator Akademije TSC: „Utakmice traju dva puta po 20 minuta, igraju se na tri terena, dok su utakmice za plasman planirane za sutrašnji dan, tada ćemo produžiti trajanje utakmica sa dva puta dvadeset, na dva puta trideset minuta, da deca mogu da igraju što više, pre nego što krenu kući."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Međunarodni „TSC CUP" organizovan je po osmi put, sa oko dve stotine učesnika.

Sabolč Palađi, generalni direktor TSC-a: „Zapravo, svrha ovog turnira i svih ostalih turnira koje organizuju klubovi koji pripadaju sistemu akademija Karpatskog basena, jeste da testiramo svoje znanje, da znamo gde smo u poređenju sa timovima iz regiona, da znamo na kom nivou su naši igrači, dakle to je jedna takva vrsta testa i ono što je veoma važno jeste da je tu najvažnije druženje."

Finalna utakmica „TSC CUP"-a igra se u petak od 10 časova i 15 minuta, na terenima TSC Akademije.

Danas popodne Radio Pannon planira uključenja uživo sa lica mesta, između 14 i 16 časova. Voditelji programa su Monika Kokai, Žolt Herčeg i Zoltan Brašnjo. Slušaoce Radija Pannon čekaju uzbudljivi razgovori na 91,5 MHz. Našu emisiju možete slušati onlajn ovde.

Bačka Topola
TSC
„TSC CUP”

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.