Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Na teritoriji opštine Kanjiža takođe počela podela tečnih sredstava za dezinfekciju

2020.03.30
19:21
Forrás
Pannon RTV
Na prostoru pijace, sredstva za dezinfekciju delili su radnici lokalnog Javno-komunalnog preduzeća Komunalac. Radi se o sredstvu koji uništava virus, i kao takvo pogodno je za efikasno čišćenje.

Od 21. marta podeljeno oko  4.000 litara dezinfekcionog sredstva opštinskim institucijama, prodavnicama prehrambenih proizvoda, apotekama, pekarama, firmama koje zapošljavaju više osoba i stanarima u stambenim zgradama.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Počev od danas, svakog ponedeljka i četvrtka, građani će biti u prilici da nabave sredstvo, svako u svojoj mesnoj zajednici. Svako domaćinstvo ima pravo na tri litre rastvora. Građani stariji od 65 godina imaju mogućnost da se telefonom obrate mesnoj zajednici, nakon čega će aktivisti u veoma kratkom roku do njih dostaviti sredstvo za dezinfekciju. Rastvor natrijum-hipohlorita pravi preduzeće Potiski Vodovodi doo iz Kanjiže, u onoj količini, kolika je potrebna da bi se zadovoljile potrebe na teritoriji opštine – ističu nadležni.

Kanjiža
dezinfekcija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.