Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Attila

Na tribini u Mihajlovu predstavljen izborni program SVM-a

2022.03.31
12:38
Forrás
Pannon RTV
Mađarski kandidati mogu da uđu u parlament Srbije samo sa izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara, pa je zato važno u nedelju zaokružiti izbornu listu pod brojem tri, navedeno je na tribini. Predstavljen je i izborni program stranke.

Nije ostalo praznog mesta u velikoj sali Seoske kuće u Mihajlovu, gde je na tribini predstavljen izborni program Saveza vojvođanskih Mađara.

Andor Deli, poslanik u Evropskom parlamentu (Fides): „Možemo verovati samo sebi. A to najbolje možemo pokazati tako što ćemo biti složni, oslonićemo se jedni na druge i sada na izborima ćemo glasati u jednom smeru. Treba da podržimo Savez vojvođanskih Mađara - to je garancija opstanka naše zajednice.”

Elvira Kovač je u svom govoru naglasila da je izborna lista Saveza vojvođanskih Mađara,  koja se nalazi pod brojem tri, jedina mađarska lista: “Mađarski kandidati ne mogu da uđu u parlament ni s jedne druge izborne liste. Osim toga, smatramo da je ono što je dobro za Mađare u Vojvodini dobro i za većinu. Za one koji žive s nama, Vojvođanima. A mi smo jedina vojvođanska pokrajinska izborna lista.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

Kako je navedeno, više od 330 kampanjskih tribina Saveza vojvođanskih Mađara dokazuje da su obišli sva naselja u kojima žive Mađari. Tako i u Banatu.

Dr Balint Pastor, nosilac republičke izborne liste, SVM: .” Savez vojvođanskih Mađara smatra važnim da se stalno održava kontakt s ljudima, zajedno da postavljamo ciljeve, a zatim da dođemo i položimo račune šta je ostvareno od onih postavljenih ciljeva građana koje smo zajedno zacrtali, koje su oni formulisali kao očekivanje.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

Osim meštana iz Mihajlova, na tribini su učestvovali i stanovnici Zrenjanina, Mužlje i Lukonog Sela.

mihajlovo
Mihajlovo
SVM
dr Balint Pastor
Elvira Kovač
Andor Deli

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!