Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Attila

Na tribini u Mihajlovu predstavljen izborni program SVM-a

2022.03.31
12:38
Forrás
Pannon RTV
Mađarski kandidati mogu da uđu u parlament Srbije samo sa izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara, pa je zato važno u nedelju zaokružiti izbornu listu pod brojem tri, navedeno je na tribini. Predstavljen je i izborni program stranke.

Nije ostalo praznog mesta u velikoj sali Seoske kuće u Mihajlovu, gde je na tribini predstavljen izborni program Saveza vojvođanskih Mađara.

Andor Deli, poslanik u Evropskom parlamentu (Fides): „Možemo verovati samo sebi. A to najbolje možemo pokazati tako što ćemo biti složni, oslonićemo se jedni na druge i sada na izborima ćemo glasati u jednom smeru. Treba da podržimo Savez vojvođanskih Mađara - to je garancija opstanka naše zajednice.”

Elvira Kovač je u svom govoru naglasila da je izborna lista Saveza vojvođanskih Mađara,  koja se nalazi pod brojem tri, jedina mađarska lista: “Mađarski kandidati ne mogu da uđu u parlament ni s jedne druge izborne liste. Osim toga, smatramo da je ono što je dobro za Mađare u Vojvodini dobro i za većinu. Za one koji žive s nama, Vojvođanima. A mi smo jedina vojvođanska pokrajinska izborna lista.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

Kako je navedeno, više od 330 kampanjskih tribina Saveza vojvođanskih Mađara dokazuje da su obišli sva naselja u kojima žive Mađari. Tako i u Banatu.

Dr Balint Pastor, nosilac republičke izborne liste, SVM: .” Savez vojvođanskih Mađara smatra važnim da se stalno održava kontakt s ljudima, zajedno da postavljamo ciljeve, a zatim da dođemo i položimo račune šta je ostvareno od onih postavljenih ciljeva građana koje smo zajedno zacrtali, koje su oni formulisali kao očekivanje.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

Osim meštana iz Mihajlova, na tribini su učestvovali i stanovnici Zrenjanina, Mužlje i Lukonog Sela.

mihajlovo
Mihajlovo
SVM
dr Balint Pastor
Elvira Kovač
Andor Deli

Najnovije

12:00, Frissítve: 12:08

Gorivo jeftinije za četiri dinara

Litar evrodizela će do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 201 dinar za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 171 dinara za litar. Nove cene stupiće na snagu od 15 časova.

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.