Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Nabavkom vakcina Mađarska prednjači u odnosu na članice EU

2021.01.31
17:05
Forrás
MTI
U nabavci vakcina protiv virusa korona Mađarska prednjači u odnosu na države članice EU – objavio je državni sekretar pri Ministasrvu spoljnih poslova i spoljne ekonomije Mađarske.

Tamaš Mencer je u video poruci, postavljenoj na svojoj fejsbuk stranici naglasio: kod nabavke vakcina bitan je svaki dan „ko je dobio na vremenu, dobio je život". Vakcina spašava živote i radna mesta, i vakcina vodi nazad ka normalnom životu. Sumirajući dešavanja iz proteklih meseci rekao je: iz Brisela stiže veoma malo vakcina. Zbog toga je Mađarska počela razgovore sa Rusijom, a mađarske zdravstvene vlasti odobrile su rusku vakcinu.

Mađarska
vakcina
Evropska Unija

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.