Ugrás a tartalomra
MTVA

Nacionalni galop: Arnold Nađ odbranio titulu

2019-10-20
18:14
Forrás
Pannon RTV
Vojvođanin Arnold Nađ pobedio je na Nacionalnom galopu i konjanik iz Temerina je prvi takmičar u 12 godina istorije koji je odbranio titulu.

U ogromnoj borbi Arnold Nađ je sa konjem Fantazija pobedio na finalu u Budimpešti na Trgu heroja. Drugo mesto je zauzeo predstavnik Baje, Janoš Nemet sa konjem Mazli, a na trećem mestu je Jožef Šomođi, u bojama Kapošvara, sa konjem Delceg. Pogledajmo sada finalu trku Nacionalnog galopa.

Tamara Vereš iz Četenja, sa konjem Narcisom osvojila je Galop malih husara u Budimpešti. Druga je Mercedes Moroc sa konjem Morcoš, a na trećem mestu je predstavnik Ujkiđoša, Martin Makovicki sa konjem Fani. Pobednica je nakon dvogodišnjih priprema prvi put nastupila sa konjem Narcis. Tamara Vereš već četiri godine učestvuje u Galopu malih husara, a kasnije bi želela da takmičenje nastavi u kategoriji odraslih.

U međunarodnoj trci Nacionalnog galopa Dejan Davidović je jedno vreme bio na drugom mestu, da bi na kraju takmičar iz Srbije u finišu završio na četvrtom mestu. Prvo mesto osvojila je Liana Nikolas iz Velike Britanije, na drugom mestu je bio predstavnik Češke. Na trećem mestu je Alin Vejsinger, takmičarka iz Austrije.

Nacionalni galop
Arnold Nađ

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.