Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nadzorne kamere u Tornjošu

2020-10-16
18:23
Forrás
Pannon RTV
Postavljene su nadzorne kamere na jednoj od raskrsnica u Tornjošu.

Raskrsnica ulica Sveti Stefan i Deže Kostolanji je vrlo prometna. Tim putnim pravcem prolaze svi oni koji se kreću prema Subotici ili Bačkoj Topoli. Nove kamere je u petak ujutro pogledao  i predsednik opštine Senta.

Na raskrsnici je postavljen sistem video nadzora sa dve kamere. Jedna kamera snima sve koji dolaze iz pravca Topole, dok druga kamera je postavljena na Čantavirski put i okrenuta je u pravcu raskrsnice.

„Kamere su marke Aksis od 2 megapiksela koje su smeštene u aluminijskom kućištu. Smeštene su u aluminijskom kućištu, kako bi bile što lakše i da se spreči hvatanje korozije. Ovo je nova tehnologija. Ima ugrađenu PIR tehnologiju, koja omogućava najbolju oštrinu. " rekao je Čaba Torma Varga, koordinator građevinskog prduzeća.

Bila je velika potreba za kamerama na raskrsnici, kažu meštani.

„Ove su kamere vrlo važne za Tornjoš. Pre svega što se tiče bezbednosti u saobraćaju u svakom pogledu. Važne su jer je u nedavnoj prošlosti bilo puno nesreća na ovom raskršću, a koliko je još bilo potencijalnih nesreća, koje su na svu sreću imale dobar ishod, kao kad automobili iz pravca Čantavira prođu kroz raskrsnicu, bez sudara. Ovakvi slučajevi nikada nisu ušli u statistiku. " rekao je Arpad Kiš Bičkei, predsednik saveta mesne zajednice Tornjoš.

Optički sistem u selu završen je pre nekoliko godina, što je omogućilo ugradnju kamera, rečeno je prilikom obilaska  investicije.

"Ovo je ulaganje bilo gotovo milion i po dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za privredu obezbedio 1.100.000 dinara u sklopu svog programa za bezbednost u saobraćaju." rekao je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

U budućnosti bi želeli da postave slične nadzorne kamere i na druge prometne raskrsnice.

Tornjoš
kamera

Najnovije

19:37

Božićni vašar knjiga u Horgošu

U horgoškoj biblioteci organizovan je Božićni vašar knjiga, na kome su zainteresovani mogli da biraju između blizu 100 knjiga. Mnogi su za predstojeće praznike kupovali knjige za svoje najmilije.
18:07, Frissítve: 18:48

Zajedno za Oliverovo izlečenje

Širom sveta postoje dobronamerni ljudi, koji žele da pomognu Oliveru Palu Gajodiju iz Bajmoka, koji svojim donacijama pomažu u tome da dečak, koji će uskoro napuniti jednu godinu, dobije ono što mu je najpotrebnije: tretman genske terapije.

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.

Ilegalni migranti prevezeni iz opštine Novi Kneževac

Jutros su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prevezli oko 450 migranata iz opštine Novi Kneževac. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, migranti su smešteni u za to određene prihvatne centre.