Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nadzorne kamere u Tornjošu

2020.10.16
18:23
Forrás
Pannon RTV
Postavljene su nadzorne kamere na jednoj od raskrsnica u Tornjošu.

Raskrsnica ulica Sveti Stefan i Deže Kostolanji je vrlo prometna. Tim putnim pravcem prolaze svi oni koji se kreću prema Subotici ili Bačkoj Topoli. Nove kamere je u petak ujutro pogledao  i predsednik opštine Senta.

Na raskrsnici je postavljen sistem video nadzora sa dve kamere. Jedna kamera snima sve koji dolaze iz pravca Topole, dok druga kamera je postavljena na Čantavirski put i okrenuta je u pravcu raskrsnice.

„Kamere su marke Aksis od 2 megapiksela koje su smeštene u aluminijskom kućištu. Smeštene su u aluminijskom kućištu, kako bi bile što lakše i da se spreči hvatanje korozije. Ovo je nova tehnologija. Ima ugrađenu PIR tehnologiju, koja omogućava najbolju oštrinu. " rekao je Čaba Torma Varga, koordinator građevinskog prduzeća.

Bila je velika potreba za kamerama na raskrsnici, kažu meštani.

„Ove su kamere vrlo važne za Tornjoš. Pre svega što se tiče bezbednosti u saobraćaju u svakom pogledu. Važne su jer je u nedavnoj prošlosti bilo puno nesreća na ovom raskršću, a koliko je još bilo potencijalnih nesreća, koje su na svu sreću imale dobar ishod, kao kad automobili iz pravca Čantavira prođu kroz raskrsnicu, bez sudara. Ovakvi slučajevi nikada nisu ušli u statistiku. " rekao je Arpad Kiš Bičkei, predsednik saveta mesne zajednice Tornjoš.

Optički sistem u selu završen je pre nekoliko godina, što je omogućilo ugradnju kamera, rečeno je prilikom obilaska  investicije.

"Ovo je ulaganje bilo gotovo milion i po dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za privredu obezbedio 1.100.000 dinara u sklopu svog programa za bezbednost u saobraćaju." rekao je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

U budućnosti bi želeli da postave slične nadzorne kamere i na druge prometne raskrsnice.

Tornjoš
kamera

Najnovije

11:06

Advent bez granica

Sala pozorišta u Adi bila je u potpuno popunjena za Adventski dobrotvorni koncert glumice-pevačice Nore Feher. Ova manifestacija već nekoliko godina unazada ulepšava vreme isčekivanja praznika u selu.
12:18, Frissítve: 18:06

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.