Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nagrada „Vandorkulač" Tiboru Varadiju

2019-09-07
12:37
2019-09-07
18:15
Forrás
Pannon RTV
Autoru je nagrada predata u petak na 67. Književnom kampu u Kanjiži. Počasni gost bio je Robert Has, čije stvaralaštvo su upoznali učesnici susreta.

U petak je na susretu književnika u Kanjiži predstavljena knjiga akademika Tibora Varadija „Mi történt Écskán?" (Šta se dogodilo u Ečki?). Delo govori o najvećoj parnici u Vojvodini, začinjenoj ljubavnim nitima. Na kraju promocije, predsednik Organizacionog odbora Đeze Bordaš predao je Tiboru Varadiju tradicionalnu nagradu „Vandorkulač" (Tikva sudovnjača) koja se dodeljuje najaktivnijem članu.

„Ove godine sam u Americi objavio jednu knjigu iz oblasti prava i odlučio sam da će to biti poslednja pravnička knjiga koju pišem. Voleo bih i nadam se da ću uspeti i dalje da stvaram, ali sada se okrećem lepoj književnjosti, koja je tokom moje pravničke karijere bila uglavnom potisnuta i sada izbija na površinu" kaže Tibor Varadi, akademik.

Počasni gost 67. Književnog susreta bio je Robert Has, koji rođenjem potiče iz Doroslova, a danas živi u Segedinu i dobitnik je nagrade „Jožef Atila": „Čovek se pre ili kasnije suoči sa svojim poreklom. Moguće je da kao mladi mislimo da svugde pripadamo, i to funkcioniše neko vreme, ali kako prolaze godine, shvata da sve što je iznedrio iz sebe, kao pisac, to je zaista poneo iz svog detinjstva."
Robert Has otkrio je našoj ekipi da je već u pripremi nastavak doživljava policijskog detektiva Marcela Fabiana.

Tibor Varadi
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.