Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Najbolje iz Vojvodine

2022.11.19
16:05
2022.11.19
17:08
Forrás
Panon RTV
Na 53. Međunarodnom sajmu turizma na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam uručeni su sertifikati novim korisnicima oznake “Najbolje iz Vojvodine”.

U kategorijama proizvoda, manifestacija, usluga i starih zanata, ukupno njih 21, je dobilo oznaku “Najbolje iz Vojvodine”. Mnogi proizvodi su nagrađivani na polju gastronomije. Nagradu je dobila i preduzetnica Jelena Pinćir u oblasti proizvodnje čokoladnih proizvoda. Njihove 24 praline sa posebnim ukusom su izrađene od 4 vrste belgijske čokolade i domaćih sastojaka.

„Koristimo i našu domaću malinu i šljivu i na to smo posebno ponosni zato što smo spojili, ne samo stranu čokoladu koja važi za jednu od najboljih, nego smo i naše domaće proizvode ukombinovali u sve to.“

Pannon RTV/Juhász Géza

Nagrada nije dodeljena samo proizvodima, već i gradovima za njihove izvrsne i poznate manifestacije. U ime nagrađenih govor je održao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. I Dani piva u Zrenjaninu su dobili nagradu “Najbolje iz Vojvodine”.

“Dani piva su turistička, sportska i privredna manifestacija koja traje gotovo 40 godina i kao takva ona se održava u našem gradu na desetak lokacija, pravimo porgrame za sve uzraste i naravno i za sve ukuse. Ono što nas posebno čini ponosnim je što kroz ovu manifestaciju godišnje prodefiluje više stotina hiljada posetilaca i to se i direktno odražava i to su egzaktni pokazatelji kad su u pitanju rast turističkog prometa i rast noćenja na teritoriji grada Zrenjanina."

Pannon RTV/Juhász Géza

Svrha oznake “Najbolje iz Vojvodine” je promocija domaćih proizvoda. Pokrajinski sekretarijat smatra važnim da sve što pripada Vojvodini bude prepoznatljivo.

Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam: „Mi danas proizvodimo vrhunska vina, vrhunske sireve, Vojvodina ima vrhunsku gastro ponudu, vrhunsku ponudu manifestacija i upravo ideja jeste da kroz najbolje iz Vojvodine i turistima koji dolaze na teritoriji AP Vojvodine, a njih je već sada preko 500 hiljada sa čim smo posebno ponosni, jer je to rezultat bolji od 2019 godine, da ih usmerimo na ono što je najbolje iz Vojvodine.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Za ovu oznaku se prijavilo više od 40 subjekata, od kojih je njih 21 ispunilo uslove. Sertifikate je uručio Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Vojvodina
Nenad Ivanišević

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije