Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Najveći sajam poljoprivrednih mašina Mađarske održan u Mezofalvi

2019-05-26
12:47
2019-05-26
17:26
Forrás
Pannon RTV
Osim svetski poznatih mašina, predstavljeni i manji uređaji i nove tehnologije. Vojvođanski poljoprivrednici stalni gosti smotre.

Zainteresovani su radne mašine mogli da vide i na delu. Gabor Valkovič, povrtar iz Horgoša drži korak sa vremenom: „Svi moramo da se orijentišemo na precizno gazdovanje, ne da radimo s dana na dan, nego da imamo desetogodišnji program. Ukoliko želimo da primenjujemo efikasno gajenje, onda to možemo da ostvarimo samo sa savremenim mašinama".

Sa promenom klime i brigom o ekonomičnosti menja se i način obrade zemljišta. Atila Detari, poljoprivrednik iz Cegleda, osavremenjuje svoje imanje: „Inovativna tehnologija je nezaobilazni deo tržišnog poslovanja, i uz ogormnu količinu posla mora se odvojiti vreme i za ovakve manifestacije, jer je to prilika da se sretnemo i upoznamo ove stvari."

Dvodnevnu manifestaciju posetilo je više hiljada zemljoradnika iz Karpatskog basena. Ovdašnji proizvođači na smotru su došli u organizaciji Saveza vojvođanskih agrarnih društava. Eniko Farago, iz Bečeja kaže: „U Vojvodini je sve više mogućnosti da se posredstvom konkursa nabave mašine, uređaji i na ovakvim mestima mogu u praksi da vide kako rade ove mašine. Dakle, ne samo kroz katalog ili na interenetu da vide i čitaju o njima, nego direktno, u radu mogu da vide ove aktuelne uređaje."

Izložbu je organizovala Nacionalna agrarna komora. Tibor Zasloš, potpredsednik za oblast zemljoradnje kaže: „Praksa sve pokazuje, jer iz tog praktičnog rada nastaje rod, koji stavljamo potrošaču na sto. I dalje želimo da na sto potrošača iznosimo zdrave proizvode, jer je to osnova za buduće zdravlje nacije."

Na danu poljoprivrednika u Mezofalvi osim novina u zaštiti prirode, poljoprivrednici su od stručnjaka mogli da dobiju i savete o uspostavljanju profitabilnog uzgoja.

sajam poljoprivrednih mašina
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Pravila važe i za bicikliste

Ko pusti dete mlađe od 12 godina da vozi bicikl bez pratnje, ili se dete mlađe vozi bez pravilnog sedišta, može da računa na ozbiljne kazne.

Koncerti i vatromet u Bečeju

Preko vikenda je u potiskom gradu upriličena manifestacija “Bečej noću”. U petak uveče otvorena je izložba, održani su festival kratkog filma i nekoliko manjih koncerata.