Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Najveći sajam poljoprivrednih mašina Mađarske održan u Mezofalvi

2019-05-26
12:47
2019-05-26
17:26
Forrás
Pannon RTV
Osim svetski poznatih mašina, predstavljeni i manji uređaji i nove tehnologije. Vojvođanski poljoprivrednici stalni gosti smotre.

Zainteresovani su radne mašine mogli da vide i na delu. Gabor Valkovič, povrtar iz Horgoša drži korak sa vremenom: „Svi moramo da se orijentišemo na precizno gazdovanje, ne da radimo s dana na dan, nego da imamo desetogodišnji program. Ukoliko želimo da primenjujemo efikasno gajenje, onda to možemo da ostvarimo samo sa savremenim mašinama".

Sa promenom klime i brigom o ekonomičnosti menja se i način obrade zemljišta. Atila Detari, poljoprivrednik iz Cegleda, osavremenjuje svoje imanje: „Inovativna tehnologija je nezaobilazni deo tržišnog poslovanja, i uz ogormnu količinu posla mora se odvojiti vreme i za ovakve manifestacije, jer je to prilika da se sretnemo i upoznamo ove stvari."

Dvodnevnu manifestaciju posetilo je više hiljada zemljoradnika iz Karpatskog basena. Ovdašnji proizvođači na smotru su došli u organizaciji Saveza vojvođanskih agrarnih društava. Eniko Farago, iz Bečeja kaže: „U Vojvodini je sve više mogućnosti da se posredstvom konkursa nabave mašine, uređaji i na ovakvim mestima mogu u praksi da vide kako rade ove mašine. Dakle, ne samo kroz katalog ili na interenetu da vide i čitaju o njima, nego direktno, u radu mogu da vide ove aktuelne uređaje."

Izložbu je organizovala Nacionalna agrarna komora. Tibor Zasloš, potpredsednik za oblast zemljoradnje kaže: „Praksa sve pokazuje, jer iz tog praktičnog rada nastaje rod, koji stavljamo potrošaču na sto. I dalje želimo da na sto potrošača iznosimo zdrave proizvode, jer je to osnova za buduće zdravlje nacije."

Na danu poljoprivrednika u Mezofalvi osim novina u zaštiti prirode, poljoprivrednici su od stručnjaka mogli da dobiju i savete o uspostavljanju profitabilnog uzgoja.

sajam poljoprivrednih mašina
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.
18:38, Frissítve: 20:22

U Velebitu spremali ajvar

Ponovo je, po šesti put, u Velebitu održano takmičenje u spremanju ajvara. Iz opštine Kanjiža 15 ekipa nadmetalo se u pripremi najboljeg ajvara.

Najčitanije

Fekszik a másodvetés

Ove godine nevreme obralo rod

Oluja kakvu mnogi ne pamte, najveću štetu napravila je na rodu koji je bio pred berbu: na kukuruzu, kao i voćnjacima punim zrelih jabuka.