Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Nakon 15 godina grad će ponovo imati Savet za međunacionalne odnose

2022.04.06
16:02
2022.04.06
16:25
Forrás
Pannon RTV
O članovima Saveta odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici u četvrtak. Osim toga, biće donete odluke i o planovima za određene delove grada, kao i o direktorima više javnih preduzeća.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Iako je formiranje Saveta za međunacionalne odnose obavezno u nacionalno mešovitim sredinama, on u Subotici nije postojao blizu 15 godina. Nakon duge pauze Savet će ponovo biti formiran. Odbornici su još u februaru doneli pravni okvir koji omogućuje njegovo formiranje, a na narednoj sednici biće odlučeno o članovima Saveta – istakao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

Savet će imati deset članova. Dvoje su srpske nacionalnosti, a osam su predstavnici nacionalnih manjina. Što se tiče mesta nacionalnih manjina, četiri pripadaju mađarskoj manjini, a po jedno hrvatskoj, bunjevačkoj, romskoj i crnogorskoj naciji.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja biće i odluka o premeštanju kvantaške pijace i Vatrogasne stanice. Pijaca se seli na Sivački put, a vatrogasci na kraj ulice Braće Radića. Osim toga, biće i pooštreni uslovi izgradnje stanova u ovom delu grada.

Pooštrićemo uslove stanogradnje u smislu pridržavanja propisa koji se odnose na visinu objekta i poštovanja ostalih propisa kako bi mogli da sačuvamo karakter i duh grada.

Na sednici Skupštine grada Subotice u četvrtak odbornici će doneti odluku i o imenovanju više direktora.

savet za međunacionalne odnose
dr Balint Pastor
Subotica

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!