Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nakon duže pauze, opet konjičke trke u Adi

2022.06.25
15:53
2022.06.25
21:15
Forrás
Pannon RTV
U Adi se ponovo organizuju konjičke trke, nakon duže pauze. Domaći ljubitelji konjičkog sporta su jednom radnom akcijom uradili uređenje hipodroma. Prema nekim planovima, već u avgustu je na rasporedu derbi.

U radnoj akciji koja je u subotu održana na hipodromu u Adi, sa velikim entuzijazmom, su učestvovali i stari i mladi. Uzgajivačnica konja Gabora Kiša iz Ade pobeđuje na međunarodnim konjičkim trkama, ali bi im se ostvario veliki san kada bi se mogli predstaviti i pred domaćom publikom.

Gabor Kiš, uzgajivač konja, Ada: „Trenutno nas oko 10-15 učestvuje na ovoj radnoj akciji, svi smo ovde volonteri. Ima i onih koji nemaju konje, ali pomažu da se staza dovede u red, jer ove godine želimo ovde da organizujemo konjičke trke i želimo da vratimo ono što je nekad bilo, a to je kvalitetna konjička trka. "

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Konjička trka je na ovom mestu poslednji put održana pre 5 godina, a derbi bi trebao biti ponovo organizovan 21. avgusta ove godine. Nandor Bognar, koji sada marljivo čisti stazu, dolazi iz prave porodice obožavalaca konjičkog sporta. Ime njegovog oca se u opštini poistovećuje sa konjičkim sportom.

Nandor Bognar, džokej: „Nažalost, on više nije s nama. U njegovu čast će se održati memorijalna trka. Ako uspemo da organizujemo ove godine konjičke trke, voleo bih da učestvujem u memorijalnoj trci u njegovu čast, kao što sam to učinio i na memorijalnoj trci u čast mog oca pre 3 godine, što je velika slava i velika čast postići rezultate na takvoj vrsti trke."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Lokalni Konjički klub „Halas Jožef" daje sve od sebe kako bi hipodrom, poznat po dugoj tradiciji, ponovo izgledao u punom sjaju.

Enike Cvitko, predsednica, Konjički klub „Halas Jožef", Ada: „Staza je u jako lošem stanju. Moja prva pomisao je bila da skinem ovu gvozdenu ogradu, jer je opasna i za ljudske živote i za životinje. Prema evropskim zakonima čak ni plastika nije dopuštena."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U Adi, na uređenom hipodromu, bi trebalo u avgustu da bude održano osam kasačkih utrka i trka sa sulkama i ponijima namenjena deci.

konjičke trke
Ada

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.