Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nakon požara su ostali bez krova – za sanaciju traže pomoć

2021.04.12
15:57
2021.04.12
18:51
Forrás
Pannon RTV
Grede i letve za crepove su u potpunosti izgorele. Požar je izbio u četvrtak, pretpostavka je da se zapalio dimnjak kuće oko dva popodne.

U četvrtak je izgorela krovna konstrukcija jedne kuće u ulici Koste Racina u Subotici. Zbog jakog vetra plamen se proširio na oba dela zgrade. Šteta iznosi oko 10 hiljada evra. U jednom delu kuće živi porodica, a u drugom starija gospođa. Oni sada traže pomoć za obnovu krovne konstrukcije.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Jedna od vlasnica, Margita Mirkov, kaže da su na lice mesta stigle čak tri vatrogasne jedinice. Stigli su na vreme i uspeli su da za dvadeset minuta ugase vatru i spreče njeno širenje. „Ušla sam u sobu oko dva sata. Čuvala sam jednu malu bebu, htela sam da vidim da li se probudila, ali onda se čuo jedan ogroman prasak. Mislila sam da je neko pao sa krova ili zgrade. Istrčala sam, pogledala oko sebe, ali ništa. Pogledala sam prema krovu i ugledala crnu čađ i crni dim oko dimnjaka."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Krov je zajednički sa komšijama, pa se zbog jakog vetra vatra proširila i na drugi deo kuće. Dim je prvi primetio komšija sa ćoška, koji je odmah požurio na lice mesta da javi vlasnicima.

Gabrijela Dulić je radila, njena ćerka ju je obavestila da kuća gori. „Zapalio se dimnjak komšija. Tamo je bila jedna eksplozija, koja se kasnije proširila. Toga dana je vetar jako duvao, za čas posle je prešla i na naš tavan. Kada sam stigla, dim je još samo dolazio od nazad. Tada naš deo još nije goreo, ali se vatra proširila i na naš deo za nekoliko minuta. Sve je izgorelo."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Ona je dodala da se posebno zahvaljuje zaposlenima u susednoj veterinarskoj ambulanti i komšijama na pomoći, kao i policiji i vatrogascima na brzom postupanju.

Šteta se procenjuje na oko 10 hiljada evra. Dvoje vlasnika traže pomoć dobronamernih ljudi.

Ako želite da pomognete Margiti Mirkov ili Gabrielli Dulić:

Mirkov Margit: 105-0000409004272-62 AIK BANKA
Gabriela Dulić: 275-0020620650558-31 OTP BANKA

požar
Subotica
pomoć

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.