Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Nandor Kiš: potrebno je ubrzati rešavanje predmeta u katastru

2021.10.19
13:14
Forrás
Pannon RTV
Nandor Kiš, poslanik Saveza vojvođanskih Mađara na sednici parlamenta Srbije postavio je pitanje o radu katastra. Rekao je da je proteklih godina zahvaljujući digitalizaciji manje čekanje u redovima.

Portali e-uprave i e-katastra doprinose jednostavnijem i transparentnije radu državnih službi. Poslanik je ipak skrenuo pažnju na to da administrativni poslovi i dalje traju više nego što je to potrebno. Poslanik SVM-a pomenuo je primer iz Ade. Mesna župa Svetog trojstva kupila je zgradu, ali je lokalnoj službi katastra trebalo dve godine da završi neophodne poslove, kako bi zgrada prešla u vlasništvo ckrve. Prema mišljenju poslanika potrebno je povećati broj zaposlenih po službama, jer nepotrebno čekanje može da izazove probleme građanima. Kada se može očekivati povećanje broja zaposlenih u službama katastra, postavio je pitanje poslanik SVM-a Ministarstvu građevinarstva, saboraćaja i infrastrukture.

„Mnogi predmeti onih koji su prodali zemlju vraćenu restitucijom još uvek traju, iako je prošlo dve i po godine. Još jedan primer. Nakon sprovedene ostavinske rasprave, stranke sedmicama, čak često i mesecima moraju da čekaju kako bi dobile rešenje o upisu vlasništva, na osnovu nasledstva. Ovi problemi u radu izazivaju stalna kašnjenja u izvršavanju rešenja i znače nepotrebno gubljenje vremena" rekao je Nandor Kiš, republički poslanik u Skupštini Srbije (SVM).

Nandor Kiš
Savez vojvođanskih Mađara
katastar
SVM

Najnovije

15:04, Frissítve: 15:10

Proširenje, ključ budućnosti?

Politika proširenja Evropske unije, priključenje zemalja zapadnog Balkana, kao i rešavanje problema migracije, bile su teme konferencije „Proširenje, ključ budućnosti?" održane u Budimpešti.

Najčitanije