Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Napadi dronovima na Moskvu

2023.05.30
09:29
2023.05.30
09:34
Forrás
RTS
Rat u Ukrajini – 461. dan. Napadi dronovima na Moskvu – gradonačelnik navodi da su zabeležena manja oštećenja na nekoliko objekata.

Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je oboreno osam ukrajinskih dronova. Vazdušni napadi na Kijev, lokalne vlasti navode da je oboreno više od 20 dronova. Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o povlačenju Rusije iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi (CFE). Rusija je isporučila Belorusiji sistem protivvazduhoplovne odbrane S-400, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Belorusije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je jutros nad Moskvom oboreno osam bespilotnih letelica, za koje navode da pripadaju Ukrajini.

Kako se navodi u objavi na Telegramutri letelice su oborene elektronskim putem, dok je pet dronova oborio protivvazdušni sistem "pancir-s".

Rusko ministarstvo je napad na Moskvu ocenilo kao "teroristički".

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da je rano jutros u napadu dronova na Moskvu došlo do manjih oštećenja na nekoliko zgrada.

"Jutros je usled napada dronova došlo do manjih oštećenja na nekoliko objekata", napisao je Sobjanin na svom Telegram kanalu.

Istakao je da za sada nema povređenih. Naveo je da su sve hitne službe na licu mesta i da se istražuju okolnosti incidenta.

RIA Novosti navodi da su oštećene fasade zgrada i stakla.

Načelnik Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da je oboreno nekoliko dronova, navodi agencija.

Prema njegovim rečima, u Podmoskovlju je dejstvovala protivvazduhoplovna odbrana i nekoliko dronova je oboreno na prilazu Moskvi. Vorobjov je zamolio građane da ostanu mirni.

dron
napad
Moskva

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije