Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Napokon opet vašar u Senti

2021.06.06
15:55
Forrás
Pannon RTV
Posle dužeg vremena ponovo je organizovan vašar u Senti. Na ovu popularnu manifestaciju došao je rekordan broj prodavaca, vašarište i njegova okolina su već u zoru bili popunjeni.

Uprkos kišovitom, oblačnom vremenu, vašar u Senti je privukao veliki broj ljudi. Antal Pakai došao je na ovu popularnu manifestciju iz Čoke, biciklom: „Ima puno dobrih prodavaca, ali jednostavno nigde ne možete da se zaustavite, jer je gužva veoma velika. Želeo sam da kupim točak, gume, ali nisam uspeo."

Nije samo broj posetilaca bio velik, već je došao i rekordan broj prodavaca sa svojom robom.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Ištvan Galamboš, prodavac, Mihajlovo: „Već sam prodavao na ovom mestu, ali je sada bila pauza od godinu i po dana, možemo biti zadovoljni što je krenulo. Počelo je sa kišom, ali možda će doneti sreću u budućnosti."

Eva Gere, prodavac, Senta: „Već smo jako čekali da se otvori malo mogućnosti da predstavimo svoje stvari."

Vašar u Senti je već godinama jedna od najvećih društvenih i trgovinskih manifestacija u okruženju, na koju se većina prodavaca prijavljuje unapred. Prošle godine su organizovana samo tri sajma zbog epidemiološke situacije. Prethodno iznajmljena mesta zainteresovani mogu da iskoriste ove godine - kažu nadležni.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Žolt Molnar Čikoš, saradnik, Javno komunalno-stambeno preduzeće, Senta: „Srazmerno tome ćemo preneti na ovu godinu, sa 2020-e na 2021-u, tako ostaje devet prilika, što znači da prošlogodišnji ugovor važi devet meseci, a isti se može produžiti u martu sledeće godine."

Organizatori se nadaju da će ovu manifestaciju u narednom periodu moći da organizuju na mesečnom nivou.

Senta
vašar
Žolt Molnar Čikoš

Slične vesti

Najnovije

16:36, Frissítve: 17:30

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.