Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Napreduje obnova i proširenje Dečijeg doma „Kolevka" u Subotici

2021.09.17
16:29
Forrás
Pannon RTV
Nova zgrada namenjena za smeštaj dece je u potpunosti završena, u toku su završni radovi na bazenu, a izgradnja fiskulturne sale je pri kraju.

U glavnoj zgradi trenutno se izvode unutrašnji radovi poput zamene podova, farbanja i ugradnje ventilacionog sistema. Proširenjem zgrade smeštajni kapacitet se neće povećati. Cilj izgradnje je da se poboljšaju uslovi života dece i mladih sa razvojnim smetnjama, te da se prošire i poboljšaju usluge ustanove, naglasio je direktor ove ustanove. Trenutno u Dečijem domu ima 162 dece, a 65 dece i mladih koristi dva dnevna boravka.

Pannon RTV

Stojan Soković, v.d. direktora, Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka", Subotica: „Trenutno čekamo izvođača da započne radove na ostalim delovima glavne zgrade. Ovo je sada prioritet kako bi se osiguralo nesmetano funkcionisanje institucije. Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja godine, 31. decembra. Novi deo zgrade će povećati prostorne kapacitete, koje će koristiti isključivo deca. Uslovi života naše dece takođe će se poboljšati, lakše će se sprovoditi vaspitno-obrazovni rad i podsticanje telesnih aktivnosti za korišćenje novih prostorija, bazena i fiskulturne sale. Dnevni boravak „Zvezdice" seli se u potpuno novu i veću zgradu."

dečja
Kolevka
Subotica

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.